Pod

Hieronder vind je al onze pod-systemen. Van pod-systemen met voorgevulde pod’s, maar ook pod-systemen met hervulbare pod’s.
Meer info
12 producten

Pod

12 producten
Bij een pod-systeem is het niet nodig om de coil te vervangen. Bij een pod-systeem vervang je namelijk het bovenstukje waar je een hijsje van neemt.

In dit onderdeel vind je de coil. Bij voorgevulde pod’s zit hier ook de vloeistof in.

Wat is een pod e sigaret?

Een pod e sigaret is een wat simpele e-sigaret die uit twee onderdelen bestaat: De batterij en de pod. De pod is het onderdeel waarin zich de coil bevindt. Bij voorgevulde pods zal de pod ook nog de vloeistof bevatten. Bij hervulbare pods kun je ze zelf vullen met e-liquid.


Wat is de beste pod vape?

Dit is erg afhankelijk van jouw wensen en eisen, aangezien er toch nog aardig wat verschil zit in de pod vapes. Die verschillen leggen we je graag even uit, door in te gaan op de onderdelen en soorten pod vapes. Op die manier kun je zelf bepalen wat voor jou de beste pod vape is.

Batterij van een pod e-sigaret

Er zijn pod e-sigaretten waarbij je gebruik maakt van een knop op de batterij. Dan dien je de knop dus ingedrukt te houden tijdens het nemen van een hijsje.
 

Pod e-sigaret met een automatische batterij

De meeste pod e-sigaretten maken echter gebruik van een automatische batterij. De batterij van het pod-systeem werkt dan geheel automatisch en op vacuüm. Dit betekent dat wanneer je een hijsje neemt, de batterij automatisch aan zal gaan. De batterij heeft om die reden dan ook geen knopje.
 

Pod e-sigaret met een instelbare batterij

Dan zijn er ook nog batterijen die je kunt instellen qua power en wattage. Met deze instelling kun je zelf voor een groot deel bepalen hoeveel damp eruit komt of hoe warm de damp is tijdens het hijsen.


Open en gesloten pod vape

Een open pod vape maakt gebruik van hervulbare pods. Deze worden dus leeg geleverd en kun je zelf vullen met gewone of nic salt e-liqui

Voorgevulde pods

Bij een gesloten pod vape zijn de bijbehorende pods niet hervulbaar, maar compleet gesloten. Dit zijn zogeheten voorgevulde pods. Deze worden dus gevuld geleverd met nic salt e-liquid. Dit betekent ook meteen dat deze pods geen lekkages kunnen vertonen, aangezien ze alleen open zijn, aan de kant waar je een hijsje neemt.
 
Voorbeelden van dit soort gesloten pod vapes zijn bijvoorbeeld de Hexa pod en de Migo Prefilled pod.

Pods en Nic salt

De voorgevulde pods bevatten nic salt e-liquid, ook wel nicotinezout genoemd. Dit is een nieuwe vorm van nicotine die sneller in het bloed wordt opgenomen.

Omdat nic salt e-liquid sneller wordt opgenomen in het bloed, zijn deze e-liquids het meest geschikt om te gebruiken in een pod-systeem. Een pod-systeem maakt namelijk gebruik van coils met een hogere Ohm waarde, zijn niet zo krachtig en geven daarom een normale hoeveelheid damp af. Om die reden is de batterijcapaciteit van een pod-systeem ook niet zo hoog, gezien er niet zoveel power nodig is.
 

Pods zonder nicotine

Wanneer je voor hervulbare pods kiest, kun je zelf kiezen welke vloeistof je erin doet. Hierdoor kun je ervoor kiezen om de pod te vullen met een e-liquid zonder nicotine.
 
Voorgevulde pods zonder nicotine hebben we ook in ons assortiment. Zo zijn er bijvoorbeeld voorgevulde Hexa pods zonder nicotine.
 

Wanneer moet ik een vape pod vervangen?

De pod van een vape pod die niet hervulbaar is, moet je sowieso vervangen wanneer deze leeg is. Voor de rest moet je een pod vervangen zodra de smaak vies is of zodra het hijsen steeds meer moeite kost. Dit is in de regel tussen de 1 en 3 weken.
 

Wat betekent pod?

Pod is geen afkorting, maar een Engels woord voor capsule. Omdat het tankje van een pod vape uit een soort van capsule bestaat, hebben ze om die reden voor de naam “pod” gekozen.


Meer weten over pod-systemen of het kopen van een pod vape?

Heb je nog vragen over de pod-systemen en de bijbehorende pods? Of heb je een andere vraag over de e-sigaret? Stel al je vragen aan onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!