Coils

Hieronder vind je al onze coils. Voor alle clearomizers en e-sigaretten uit ons assortiment, hebben wij ook de bijbehorende coils beschikbaar.
Meer info
67 producten

Coils

67 producten
Een coil is het verdampertje in de e-sigaret of clearomizer. Dit onderdeel zorgt ervoor dat bij verhitting de e-liquid wordt omgezet in damp.
 
Omdat een coil slijt, dient deze meestal tussen de 1 en 3 weken te worden vervangen.
Coils zijn de kleine verdampertjes in een e-sigaret die ervoor zorgen dat de vloeistof wordt omgezet in damp. Coils bestaan eigenlijk uit een of meerdere metalen spiraaltjes, met daarin of eromheen een stukje katoen.

De katoen is hetgeen wat de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, opneemt. Het spiraaltje wordt zodra je de e-sigaret in gebruik neemt, verhit en zorgt er weer voor dat de e-liquid in de katoen zodanig verhit wordt dat het verdampt. 

Het is daarom ook van belang dat het katoen goed nat is van de e-liquid. Als dit namelijk niet het geval is, zal het katoen lichtelijk aanbranden, wat een behoorlijk vieze smaak af kan geven. Het kan zijn dat die vieze smaak gelukkig na een aantal hijsjes weer weg is, maar het kan ook zijn dat deze smaak erin blijft hangen.


Coils vervangen? Wanneer?

Wanneer je een coil dient te vervangen ga je vanzelf merken, maar je kunt als leidraad aanhouden dat dit tussen de één en drie weken zal zijn. Dit is mede afhankelijk van je vloeistof, je manier van dampen en de coil zelf.

Je gaat het in ieder geval merken aan de smaak. Deze kan ineens behoorlijk veranderd zijn, in negatieve zin. Ook kan het zijn dat je ineens veel meer moeite moet doen om een hijsje te nemen. De coil is dan waarschijnlijk ietwat aangekoekt en er komt dan bijna geen damp meer uit je e-sigaret. Bij beide gevallen is het dan dus tijd om je coil te vervangen.


Specificaties coils?

Elke coil heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Als je de coil bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met een instelbare e-sigaret, is het handig te weten welke instellingen je kunt gebruiken.

Meestal staat op een coil precies vermeld welk voltage of wattage je er minimaal en maximaal mee kunt voeren. Als je een te laag voltage of wattage instelt, kan het zijn dat de coil niet genoeg verhit wordt en komt er geen damp uit. Als je een te hoog voltage of wattage instelt, kan het zijn dat de vloeistof in de coil te snel wordt verdampt, waardoor de katoen in de coil droog raakt. Let daarom goed op de specificaties van de coil.

Kan je de specificaties op de coil of op onze website niet vinden? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen je uiteraard aan die informatie helpen!


Nog meer vragen over coils?

Zijn jouw vragen na deze tekst nog niet beantwoord en wil je meer weten over coils? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder. Ook voor andere vragen rondom de e-sigaret kun je bij ons terecht!