Boxmods

Hieronder vind je al onze boxmods. Verkrijgbaar in verschillende maten, met of zonder interne batterij. En in tal van kleuren.
Meer info
18 producten

Boxmods

18 producten
Een boxmod is simpel gezegd de batterij of batterijbehuizing. Deze heeft vaak allerlei instelmogelijkheden en een display vol informatie.
 
Ook kun je met een boxmod een bepaalde power (wattage) voeren.
Boxmods kun je vinden in verschillende formaten, kleuren en met verschillende opties. Boxmods zijn er tevens voor beginners, maar ook zijn er boxmods verkrijgbaar voor de meer ervaren e-rokers met tal van instelmogelijkheden.

Een box mod, ook wel vapemod genoemd, is heel simpel en kort gezegd de batterij of batterijbehuizing van een e-sigaret. Bovenop de box mods worden eigenlijk altijd een clearomizer of atomizer geplaatst, waar de e-liquid in gaat en waar je een hijsje van kunt nemen.Wat is een box mod?

Een box mod is een behuizing met daarin een interne of extern geplaatste batterij en een stukje elektronica. Het is onderdeel van een e-sigaret en zorgt voornamelijk voor de stroom die nodig is om de e-sigaret te laten werken.
 
Je kunt een box mod ook heel simpel zien als een batterij in de vorm van een doosje, maar dan met wat extra instelmogelijkheden.


Verschillende soorten Vape mods

Je kunt kiezen uit verschillende soorten vape mods, zo zijn er bijvoorbeeld:
 • Vape mods met ingebouwde batterij 
 • Vape mods met een losse 18650 batterij
 • Vape mods met twee of meer 18650 batterijen


Welke box mod moet ik kopen?

Deze vraag kunnen we niet heel concreet beantwoorden, aangezien dit onder andere afhangt van jouw wensen en eisen. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten box mods op de markt, met specificaties zoals:
 • Formaat
  • We hebben kleine box mod’s die gemakkelijk in de palm van je hand passen, maar ook veel grotere. Het formaat hangt vaak ook samen met de hoeveelheid batterijen die erin passen.
 • Interne of externe batterij
  • Zo kun je gaan voor een box mod met een interne batterij, maar ook voor alleen de behuizing en losse externe batterijen, waarbij je ook nog kunt kiezen tussen één, twee of drie batterijen. Bij een externe batterij raden wij wel aan om deze op te laden via een externe oplader.
 • Hoeveelheid watt van een box mod
  • Zo zijn er box mod’s met een bepaald maximaal vermogen zoals een maximaal vermogen van 80, 100 of zelfs veel meer watt.
 • Instelmogelijkheden
  • Zo kun je kiezen voor een box mod met relatief weinig instelmogelijkheden om het simpel te houden, maar ook kun je juist voor een box mod gaan die tal van instelmogelijkheden heeft, zoals bijvoorbeeld Temperature Control.

Vapemods online kopen

Ben je er naar aanleiding van bovenstaand verhaal nog niet helemaal uit welke je moet kopen? Vraag dan gerust advies aan onze klantenservice medewerkers. Zij kunnen uit eigen ervaring je persoonlijk advies geven via e-mail, live chat of telefoon.

Welke box mods zijn voor beginners?

Daar kun je bij ons op filteren, zodat je meteen de box mods te zien krijgt voor beginners.
 
De box mods voor beginners hebben in de regel weinig instelmogelijkheden en maken geen gebruik van externe batterijen.
 

Externe batterijen niet voor beginners

Voor het gebruik van externe 18650 batterijen heb je namelijk kennis nodig van deze batterijen, waardoor ze niet geschikt zijn voor gebruikers die beginnen met de e-sigaret.
 
Bij een box mod met een interne batterij heb je dit probleem niet. De batterij is dan al meteen beschermd en beveiligd tegen tal van problemen, zoals kortsluiting, ontlading en meer.

Welke box mods zijn geschikt voor MTL?

Eigenlijk allemaal. De box mod bepaalt namelijk niet echt de wijze waarop je inhaleert. Daar hebben de clearomizer, de coil en de e-liquid die je gebruikt voornamelijk invloed op.
 
Wel is het zo dat als je een box mod hebt, waarbij je van alles kunt instellen zoals de hoeveelheid watt, je waarschijnlijk bij MTL vapen niet heel hoog in watt zal gaan. Dit omdat een MTL-coil vaak gebruikt wordt met een lager wattage en daardoor wat minder damp af zal geven.


Heeft een box mod een interne of externe batterij?

Ze bestaan allebei! Dus hierin heb je een keuze.

Vapemod met een interne batterij

Je kunt gaan voor een box mod met een interne batterij, waarbij de batterij dus niet uit te halen is. Dit betekent dat je de batterij op kunt laden via de mod zelf en dit betekent ook dat de gehele box mod vervangen dient te worden, zodra de batterij versleten is.

Vapemod met een externe batterij

Je kunt ook gaan voor een box mod met een losse en externe batterij, waarbij je de batterijen dus kunt wisselen. Hierbij adviseren wij om de batterij(en) altijd op te laden in een externe oplader. Zo kun je een extra setje ook meteen opladen in een externe oplader terwijl je de andere batterijen gebruikt. Daarnaast raden wij een box mod met een externe batterij af aan beginners.

Welke externe batterijen heb ik nodig voor mijn box mod?

De externe batterijen die in een box mod gaan, heten ook wel 18650 of 21700 batterijen.

De eerste twee cijfers van deze batterij staat voor de diameter en de laatste drie cijfers voor de lengte van de batterij. Een 18650 batterij heeft dus een diameter van 18mm en een lengte van 650mm.

Let op met een externe batterij!

Bewaar dit soort batterijen nooit los in je broekzak maar gebruik hiervoor altijd een batterijdoosje of opbergmapje. Wanneer de batterijen namelijk in contact komen met metaal (denk bijvoorbeeld aan je sleutels of een muntje), kunnen de batterijen ontladen.

Kan ik de losse batterij opladen in mijn box mod?

Dit kan in de praktijk wel, maar raden wij ten zeerste af. Het is altijd veiliger en beter voor de batterijen om opgeladen te worden in een externe oplader.

Micro USB-poort van vapemods

Uit nood kun je dan altijd nog de oplaad-mogelijkheid van de boxmod zelf gebruiken. Dit gaat meestal via een micro USB-poort, die vaak ook gebruikt kan worden om een eventuele update te draaien. Deze micro USB-poort is meestal toch wel een fragiel onderdeel en kan bij veelvuldig gebruik snel stuk gaan. Dan is het zonder dat je bijvoorbeeld geen update meer zou kunnen draaien.

Wat betekent de watt bij een box mod?

Het wattage van een box mod is in lekentaal de hoeveelheid stroom die je van de batterij naar de coil (in de clearomizer) stuurt.
 
Staar je niet blind op box mods die een wattage kunnen voeren van (meer dan) 200 watt. In de regel wordt dit niet heel veel gebruikt en vapen de meeste gebruikers gemiddeld rond de 40-50 watt.

Mijn box mod doet het, maar het scherm blijft zwart. Wat nu?

In veel gevallen is dit geen defect, maar een feature! Dit heet ook wel de zogenaamde “Stealth modus”. Dit zou je in het menu moeten kunnen uitzetten.
 
Bij de meeste box mods kom je in het menu, door drie keer (snel achter elkaar) op de vuurknop te drukken.


Meer weten over box mods?

Heb je nog vragen, opmerkingen of advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via de chat, mail of telefoon. Wij staan elke werkdag voor je klaar. Ook voor andere vragen rondom de e-sigaret kun je uiteraard bij ons terecht!