Vape kopen

Wil je graag een vape kopen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Of weet je door het grote aanbod niet welke vape of starterset je nou moet kiezen? Dan helpen wij van SmokeSmarter jou graag verder met advies en uitleg.

Vape kopen in 5 stappen

 1. Bedenk eerst of je een mouth to lung of direct lung gebruiker bent
  1. Mouth to Lung betekent dat je van mond tot over de longen rookt
  2. Direct Lung betekent dat je direct over de longen rookt
 2. Bedenk of je bepaalde wensen of eisen hebt aan een vape
  1. Moet de vape bijvoorbeeld via de bovenkant te vullen zijn?
  2. Wil je veel instelmogelijkheden? Of moet het juist een simpele variant zijn?
  3. Wil je juist een grotere vape kopen, of liever een kleinere variant?
 3. Stel voor jezelf een budget vast
 4. Vind dankzij de filteropties op onze website de meest passende vape
 5. Zoek er een e-liquid bij en rond je aankoop af

Wat is een vape?

Misschien is het handig om te weten te komen wat een vape nou precies is.
Een vape of vape pen is een ander woord voor een e-sigaret (elektronische sigaret). Een vape is bedoeld als alternatief voor het analoog roken van een sigaret.

Welke onderdelen heeft een vape pen?

Een vape pen bestaat in de regel uit een vape batterij en een vape tank (clearomizer).
In die vape tank bevindt zich dan weer de coil. Dit is het onderdeel wat ervoor zorgt dat de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, omgezet wordt in damp. De coil wordt hiervoor verhit door de stroom die vanuit de batterij wordt aangevoerd. De vloeistof rondom de coil wordt dan verdampt.

Dus kort opgesomd bestaat een vape pen uit een:
 • Vape batterij
 • Vape tank
 • en een coil

Zijn alle vapes hetzelfde?

Nee, er zijn zoveel verschillende soorten vapes op de markt. Het makkelijkste is om deze onder te verdelen in vapes voor beginners en vapes voor de wat meer doorgewinterde vaper.

Vape kopen voor beginners

Dan heten wij jou allereerst welkom in de wereld van de e-sigaret! 
Er zijn tal van e-sigaretten en startersets die geschikt zijn om te beginnen met vapen. Deze e-sigaretten zijn vaak wat eenvoudig in gebruik. Ze beschikken vaak maar over één of geen knopje en geen tot relatief weinig instelmogelijkheden.

Hierdoor hoef je maar over minimale kennis te beschikken om de vape te kunnen gebruiken.
Bij elk product wordt dan ook kort beschreven hoe je de starterset in gebruik kunt nemen.

Goedkope vape

De meeste startersets en e-sigaretten voor beginners, zitten meestal qua prijs ook aan de wat goedkope(re) kant. Dit komt doordat ze niet zoveel technische snufjes bevatten wat natuurlijk voordelen geeft qua prijs.

Vaporizer kopen voor ervaren gebruikers

Waarschijnlijk weet jij als ervaren gebruiker al een beetje wat jouw wensen en eisen zijn en waaraan jouw vape moet voldoen. Wij zullen jou daarom niet lastigvallen over de basisbegrippen van de e-sigaret.

Stel jezelf daarom de vraag wat je wensen en eisen precies zijn. Hierdoor kun je een hele hoop e-sigaretten afstrepen en blijft er een kleine selectie over waar je uit kunt kiezen.

Kan ik vape onderdelen ook los kopen?

Ja hoor! We bieden ook heel onderdelen los aan. Denk bijvoorbeeld aan de volgende producten:

Vloeistof kopen voor je vape

Naast een starterset is het ook nodig om vloeistof aan te schaffen. Dit wordt er niet standaard bijgeleverd, doordat de keuze in smaak en eventueel nicotine persoonlijk kan zijn. Vloeistof voor in een vape wordt ook wel e-liquid genoemd.

De e-liquid bestaat uit twee belangrijke basisstoffen: PG en VG.
 • PG staat voor Propylene Glycol en zorgt vooral voor de smaak en de throat hit.
  • PG is wat dunner qua structuur. Als leidraad kun je aanhouden dat e-sigaretten voor beginners vaak beter functioneren met wat meer PG.
 • VG staat voor Vegetal Gycerin en zorgt vooral voor de hoeveelheid damp.
  • VG is wat stroperiger van structuur. Als leidraad kun je aanhouden dat de wat meer geavanceerdere e-sigaretten vaak beter functioneren met wat meer VG.

Vape zonder nicotine

Optioneel kun je er ook voor kiezen om een vloeistof met nicotine te nemen. Onze e-liquids zijn er namelijk met verschillende nicotinegehaltes beschikbaar, maar dus ook geheel nicotinevrij.

Vape zonder nicotine bestellen

Je kunt daarom bij elke e-liquid helemaal zelf kiezen voor het nicotinegehalte. Wanneer je kiest voor 0mg zul je de e-liquid zonder nicotine in je winkelwagentje plaatsen en kun je deze bestellen.

Onze online vape shop

We hebben natuurlijk onze online vape shop. Ook hier kunnen we je gewoon van persoonlijk advies voorzien. Zo kun je ons bereiken op verschillende manieren, zoals per e-mail. Maar ook kun je chatten met een van onze medewerkers die uit eigen ervaring je alles kunnen vertellen over onze vapers.

Ik heb hulp nodig bij het online kopen van een e-liquid

Neem dan gerust contact met ons op! Onze klantenservice-medewerkers weten uit ervaring welke e-liquid het meest geschikt is voor welke vape. Ook bij het vinden van de juiste smaak, helpen wij graag verder.

Ik heb hulp nodig bij het online kopen van een vaper

Dan moet je bij onze klantenservice zijn. Onze klantenservice-medewerkers hebben zelf veel ervaring met verschillende soorten e-sigaretten en vapes. Zij kunnen jou dan ook adviseren en helpen bij het kiezen van de juiste vape. Neem daarom gerust contact met ons op!