18650 batterij kopen

Je wilt een 18650 batterij kopen? Wij gaan je vertellen wat je moet weten, wat de verschillen zijn, en waar je op moet letten bij het kopen van een 18650 batterij.

De 18650 batterij

De 18650 batterij wordt gebruikt in de krachtigere e-sigaretten, meestal aangeduid als mod of box mod. Het assortiment van SmokeSmarter bestaat uit 18650 batterijen van bekende merken.

Waar moet je op letten bij een 18650 batterij kopen?

Belangrijk is dat je weet dat er verschil zit in 18650 batterijen. En afhankelijk van jouw wensen kun je daar je aankoop op baseren. Laten we daarom even ingaan op de verschillen.

Wat is het verschil tussen de diverse 18650 batterijen?

Het verschil in 18650 batterijen zit in het mAh (hoe lang de batterij mee gaat) en het Ampère, wat aangeeft of een batterij geschikt is voor hogere Wattages en lage Ohm waardes. Daarnaast heb je natuurlijk batterijen van verschillende merken, met verschillende kleuren.

Gebruik je een e-sigaret op een hoog Wattage, ga dan altijd voor een batterij met een hoog Ampère, en kijk dan even niet naar de mAh-waarde, omdat deze dan minder belangrijk is.

Damp je echter op lage wattages met hoge Ohm waardes in coils, dan kun je eventueel wel voor een lager Ampère gaan en juist voor een zo hoog mogelijke mAh.

18650 batterij met verschillende kleuren

De kleur van een 18650 batterij staat los van de kwaliteit. Dat het soms een groene of juist bruine batterij betreft, maakt dus geen verschil in de kwaliteit.

Opladen van de 18650 batterij

Het opladen van je 18650 batterij(en) kan vaak gewoon via je box mod, maar het opladen via je box mod neemt langere tijd in beslag. Het is daarom aan te raden om je 18650 batterijen op te laden via een speciale externe oplader. Dat is tevens nog een veiliger en beter voor je batterijen ook.

Vaak is de USB-poort van je box mod ook een ietwat fragiel onderdeeltje en het zou zonde zijn als deze stuk gaat door het opladen. Zeker omdat je de USB-poort vaak ook nodig hebt, om updates te kunnen draaien.

Onze externe opladers zijn tevens vaak geschikt voor andere soorten batterijen, zoals de bekende AA-batterijen. Kijk bij de productinformatie van het product welk type batterij je er mee op kunt laden.

18650 batterijen veilig opbergen en bewaren

Wanneer je nieuwe 18650 batterijen gaat kopen is het belangrijk dat je deze goed opbergt en bewaart. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze op te bergen in een batterijdoosje. Het opbergen in een batterijdoosje zorgt er ook voor dat plus- en minpolen elkaar niet raken, wat erg belangrijk is!

Bewaar 18650 batterijen ook nooit waar ze direct in contact staan met de zon en zorg dat de batterijen ook nooit met metalen en andere voorwerpen in contact kunnen komen. Stop batterijen daarom ook nooit los in je (broek-) zak of tas. Wanneer dit wel gebeurt kan dit voor kortsluiting zorgen. 

Zorg ook dat je de 18650 batterij koopt bij een vertrouwd verkooppunt. Er zijn genoeg namaak-varianten in omloop, waarvan de kwaliteit slechter kan zijn.

Is je 18650 batterij beschadigd?

Gebruik nooit een 18650 batterij die enige vorm van beschadiging heeft. Het plastic omhulsel dient als bescherming. Het is daarom erg belangrijk dat dit intact blijft. Heeft je 18650 batterij een vorm van beschadiging opgelopen? Breng deze dan weg naar een inleverpunt voor batterijen en gebruik hem absoluut niet meer.

Nog vragen over de 18650 batterij kopen?

Heb je nog specifieke vragen over het kopen van een 18650 batterij of wil je weten welke batterij het meest geschikt is voor jouw box mod of e-sigaret? Of wil je weten welke oplader geschikt is voor jouw voorkeuren? Stel jouw specifieke vraag dan aan de klantenservice van SmokeSmarter. Wij helpen jou graag verder!