Nic Salt

Hieronder vind je al onze Nic Salt e-liquids. Nic Salt is een natuurlijk product, dat wordt verkregen uit tabaksbladeren.
Meer info
0 producten

Nic Salt

0 producten
Nic Salt, ook wel Nicotinezout genoemd, wordt sneller opgenomen in het bloed vergeleken met een normale e-liquid.

Hierdoor is een Nic Salt e-liquid vooral het beste te gebruiken met een e-sigaret die gebruik maakt van pod's.
Nic Salt is een type nicotine dat van nature voorkomt in tabaksbladeren en dat in het algemeen wordt beschouwd als een meer stabiele vorm van nicotine ten opzichte van de traditionele freebase nicotine die in de meeste e-liquids wordt gebruikt.


Verschil tussen nic salt en freebase nicotine?

Er is een belangrijk verschil tussen de freebase nicotine die we gebruiken in onze e-liquids en de wat nieuwere variant nic salts.

Zonder er heel technisch op in te gaan, is freebase de meest zuivere vorm van nicotine en de standaard voor vele e-liquid fabrikanten. De freebase nicotine wordt simpelweg toegevoegd aan de stof VG (Vegetable Glycerin) en PG (Propylene Glycol) en dan heb je in principe een nicotinehoudende e-liquid. Freebase nicotine wordt daarnaast ook gebruikt in andere welbekende alternatieven voor het analoog roken. Denk bijvoorbeeld aan nicotine-kauwgoms.

In de kern bestaan nic salts juist weer uit een natuurlijke vorm van nicotine, die wordt aangetroffen aan de binnenkant van tabaksbladeren. Als je deze vorm van nicotine zou toevoegen aan een e-liquid, zoals dat bij de freebase nicotine wordt gedaan, moeten we deze e-liquid op een zeer hoge temperatuur dampen. Dit omdat de nicotine in nic salts anders niet snel wordt opgenomen in het lichaam.

Daar is echter een oplossing voor: Benzoëzuur.
Benzoëzuur komt in hoge concentratie voor in cranberry’s en bessen. Deze natuurlijke stof wordt ook gebruik in andere levensmiddelen.

Benzoëzuur zorgt ervoor dat het pH-niveau van de nicotine bij nic salts wordt verlaagd. Dit betekent ook dat de zuurcapaciteit wordt verlaagd en de damp die je ervaart veel zachter is. Hierdoor kun je hogere nicotinewaardes dampen, zonder dat het hard aanvoelt, zoals bij de freebase nicotine. Ook wordt de nic salt hierdoor sneller opgenomen in het lichaam.

Hierdoor is een nic salt e-liquid met 20mg nicotine, niet meer te vergelijken met een freebase e-liquid met 20mg nicotine.


Welke e-sigaret gebruiken met nic salt?

Omdat de nicotine bij een nic salt sneller wordt opgenomen in het lichaam, is het af te raden om gebruik te maken van Sub Ohm coils. Het beste kun je nic salts gebruiken in een POD-systeem, of met een e-sigaret die gebruik maakt van coils met hogere Ohm waarden.


Meer weten over nic salt?

Zijn nog niet al je vragen beantwoord over nic salt? Stel dan gerust al jouw vragen aan onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder!