Base

Hieronder vind je al onze base vloeistoffen. Deze zijn verkrijgbaar met verschillende PG (Propylene Glycol) en VG (Vegetable Glycerin) verhoudingen.
Meer info
2 producten

Base

2 producten
Base kun je puur gebruiken, maar Base wordt ook veelal gebruikt om zelf e-liquids te mengen, door middel van het toevoegen van een aroma.

Base hebben we in verschillende PG/VG verhoudingen allen verpakt in 10ml flesjes.
Base wordt ook wel de basisvloeistof genoemd van een e-liquid. Het is eigenlijk een e-liquid maar dan zonder smaak.
 
Wanneer je zelf e-liquids wilt mengen is dit een belangrijk onderdeel van je eindproduct. Aan de base voeg je namelijk simpel gezegd een smaakstof, ook wel aroma genoemd, toe en dan heb je uiteindelijk een zelfgemaakte e-liquid met een smaakje.


Base mengen

Om zelf je e-liquids te mengen kies je een base en een aroma uit. Bij de aroma staat altijd een aanbevolen mengverhouding bij. Stel de aanbevolen mengverhouding van de gekozen aroma is 10%, dient je uiteindelijke e-liquid dus voor 10% uit aroma te bestaan. Wil je daarom bijvoorbeeld een e-liquid van 50ml maken, zal deze voor 45ml uit base en voor 5ml (10% van 50ml) uit aroma bestaan.


Base met nicotine

Deze hebben we ook in ons assortiment, alleen noemen wij ze nicotineboosters. Je kunt ze daarom ook onder de noemer nicotineboosters te vinden. Ook dit zijn, net zoals base dat is, smaakloze e-liquids, maar dan met nicotine.
 
Grotere flessen base met nicotine hebben we helaas niet. De tabakswet in Nederland schrijft namelijk voor dat nicotinehoudende vloeistoffen in flesjes van maximaal 10ml aangeboden mogen worden.


PG en VG verhouding Base

Base is in verschillende samenstellingen verkrijgbaar. PG en VG zijn hiervoor de grondstoffen die gebruikt worden. PG staat voor Propylene Glycol en zorgt voor de kriebel in je keel (ook wel throathit genoemd) en is de grootste smaakdrager. Nicotine is naast PG trouwens ook een sterke smaakdrager.

VG staat voor Vegetal Glycerin en zorgt voornamelijk voor de hoeveelheid damp die er gegenereerd wordt, tijdens het vapen. VG is ook een stof dat wat stroperiger is dan PG. Een base die voor 70 tot 100% uit VG bestaat kan daardoor minder geschikt zijn voor bepaalde e-sigaretten en clearomizers. Je kunt voor de zekerheid altijd even navragen bij onze klantenservice of jouw e-sigaret of clearomizer geschikt is voor hogere VG-waardes.


Meer weten over base?

Heb je nog meer vragen over base, het zelf mengen van je e-liquids, of kunnen wij jou helpen om de juiste samenstelling te kiezen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen jou graag verder met al jouw vragen rondom base en al het andere rondom de e-sigaret.