Boosters

Hieronder vind je al onze boosters. Deze zijn verkrijgbaar met verschillende PG (Propylene Glycol) en VG (Vegetable Glycerin) verhoudingen.
Meer info
8 producten

Boosters

8 producten
Boosters bevatten 18mg of 20mg nicotine en hebben om die reden een maximale inhoud van 10ml.

Boosters worden vaak gebruikt om nicotine toe te voegen aan bijvoorbeeld base (ook wel basisvloeistof genoemd). Ook zijn ze puur te gebruiken.
Boosters gebruik je heel simpel gezegd om nicotine toe te voegen aan een vloeistof. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het zelf mengen van je e-liquids, in combinatie met nicotinevrije base, aroma’s en dus een booster.

Nicotinegehalte van de boosters

De meeste boosters hebben een nicotinegehalte van 18mg, echter hebben wij ook boosters in ons assortiment met zelfs 20mg nicotine. Volgens de Nederlandse tabakswet is 20mg ook meteen het maximale wat een 10ml-flesje mag bevatten qua nicotine. Hoger dan 20mg nicotine is daarom niet verkrijgbaar.


Samenstelling van de boosters

Net zoals een e-liquid, heeft een booster ook een bepaald PG en VG-verhouding. We hebben daarom boosters in verschillende samenstellingen.

Kort gezegd is PG (dat staat voor Propylene Glycol) de grootste smaakdrager en zorgt deze stof voor de kriebel in je keel, ook wel throathit genoemd. VG (dat staat voor Vegetal Glycerin) is weer het stofje wat juist weer zorgt voor de hoeveelheid damp. Hoe meer VG, hoe meer damp er wordt geproduceerd.

Let er wel op dat VG een wat stroperige vloeistof is en het is daardoor niet altijd geschikt voor iedere e-sigaret of clearomizer. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.


Boosters puur gebruiken

De boosters hoef je niet per se te mengen met iets anders, want ze zijn ook puur te gebruiken. De boosters zijn namelijk in principe kant-en-klare e-liquids met een neutrale smaak. Wil je bijvoorbeeld geen smaakje in jouw e-sigaret, maar wil je wel nicotine? Dan kun je ervoor kiezen om een booster te gebruiken.


Meer weten over boosters?

Heb je nog meer vragen over boosters, het zelf mengen van je e-liquids, of kunnen wij jou helpen om de juiste samenstelling te kiezen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen jou graag verder met al jouw vragen rondom booster en al het andere rondom de e-sigaret.