Coils

Hieronder vind je al onze coils. Voor alle clearomizers en e-sigaretten uit ons assortiment, hebben wij ook de bijbehorende coils beschikbaar.
Meer info
1 product

Coils

Een coil is het verdampertje in de e-sigaret of clearomizer. Dit onderdeel zorgt ervoor dat bij verhitting de e-liquid wordt omgezet in damp.
 
Omdat een coil slijt, dient deze meestal tussen de 1 en 3 weken te worden vervangen.

Wat zijn coils?

Coils zijn de verdampertjes in een e-sigaret die ervoor zorgen dat de vloeistof wordt omgezet in damp. Coils bestaan eigenlijk uit een of meerdere metalen spiraaltjes, met daarin of eromheen een stukje katoen.

De katoen van een coil

De katoen is hetgeen wat de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, opneemt. Het spiraaltje wordt zodra je de e-sigaret in gebruik neemt, verhit en zorgt er weer voor dat de e-liquid in de katoen zodanig verhit wordt dat het verdampt. 

Coil goed doorweken

Het is daarom ook van belang dat het katoen goed nat is van de e-liquid. Als dit namelijk niet het geval is, zal het katoen lichtelijk aanbranden, wat een behoorlijk vieze smaak af kan geven. Het kan zijn dat die vieze smaak gelukkig na een aantal hijsjes weer weg is, maar het kan ook zijn dat deze smaak erin blijft hangen.

Het spiraaltje van een vape coil

Dat is het metalen onderdelen in een coil, wat uit verschillende soorten materiaal kan bestaan. Zo kan het metalen spiraaltjes uit RVS bestaan, uit nikkel, kanthal en vele andere soorten metaalsoorten. Het meestvoorkomende is op dit moment toch wel RVS.

Wat is de Ohm waarde van een coil?

De Ohm waarde van een coil is de weerstand van een coil. Hoe hoger de Ohm waarde, hoe hoger de weerstand is. Hoe hoger de weerstand, hoe minder makkelijk de stroom er doorheen zal vloeien. Hierdoor wordt de coil minder snel heet en zal hij minder vloeistof verdampen.

In het kort kun je daarom als leidraad gebruiken:
  • Hoe hoger de weerstand, hoe minder damp
  • Hoe lager de weerstand, hoe meer damp

Wat zijn Sub Ohm coils?

Sub Ohm coils zijn juist coils met een lagere weerstand van 1.0 Ohm of lager. Sub Ohm coils bieden dus weinig weerstand. Hierdoor zal de coil snel heet worden en zal de coil meer vloeistof verdampen dan een reguliere of normale coil dat doet.


Wat zijn Mesh coils?

Normaal bestaat een coil uit een spiraaltje, gemaakt van een bepaald soort draad, zoals kanthal. Bij een Mesh coil is is er juist geen metalen spiraaltje, maar wordt er gebruik gemaakt van een metalen strip, waar allemaal gaatjes in zitten. Hierdoor is het oppervlakte waar de e-liquid op komt een stuk groter. Dit zorgt vaak voor meer smaak en meer damp.


Welke coils moet ik kopen?

Welke coils je nodig hebt, is vooral afhankelijk van welke e-sigaret of clearomizer je gebruikt. Elke e-sigaret en clearomizer heeft zijn eigen specifieke coils.

Welke coil koop ik voor mijn e sigaret?

Weet je niet welke e-sigaret of clearomizer je hebt? Roep dan gerust de hulp in van onze klantenservice. Wij vertellen jou graag welke coils je moet kopen voor jouw e-sigaret of clearomizer.

Welke e-liquids zijn geschikt voor mijn coil vape?

Dit hangt een beetje af van het soort coil, maar we hebben wel een leidraad waar je rekening mee kunt houden.
  • Coils met een Ohm waarde van 1.0 of hoger, zijn het meest geschikt voor e-liquids met een hoog PG gehalte, maar minimaal 50% PG.
  • Coils met een Ohm waarde van 1.0 of lager, zijn het meest geschikt voor e-liquids met een hoog VG gehalte, maar minimaal 50% VG.

Coils schoonmaken of vervangen?

Het schoonmaken van een coil is bijna niet te doen en heeft meestal geen zin. De coil vervangen is daarom altijd beter.

Wanneer je een coil dient te vervangen ga je vanzelf merken, maar je kunt als leidraad aanhouden dat dit tussen de één en drie weken zal zijn. Dit is mede afhankelijk van je vloeistof, je manier van dampen en de coil zelf.

Vieze smaak? Vape coil vervangen

Je gaat het in ieder geval merken aan de smaak. Deze kan ineens behoorlijk veranderd zijn, in negatieve zin. Ook kan het zijn dat je ineens veel meer moeite moet doen om een hijsje te nemen. De coil is dan waarschijnlijk ietwat aangekoekt en er komt dan bijna geen damp meer uit je e-sigaret. Bij beide gevallen is het dan dus tijd om je coil te vervangen.

Welke instelling moet ik bij mijn coil gebruiken?

Elke coil heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Als je de coil bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met een instelbare e-sigaret, is het handig te weten welke instellingen je kunt gebruiken.

Het juiste voltage of wattage bij je coil

Meestal staat op een coil precies vermeld welk voltage of wattage je er minimaal en maximaal mee kunt voeren. Als je een te laag voltage of wattage instelt, kan het zijn dat de coil niet genoeg verhit wordt en komt er geen damp uit. Als je een te hoog voltage of wattage instelt, kan het zijn dat de vloeistof in de coil te snel wordt verdampt, waardoor de katoen in de coil droog raakt. Let daarom goed op de specificaties van de coil.

Geen specificatie van je e sigaret coil te vinden?

Kan je de specificaties op de coil of op onze website niet vinden? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen je uiteraard aan die informatie helpen!


Coils van Vaporesso, Justfog, Eleaf en SMOK

SmokeSmarter heeft van alle bekende merken coils in het assortiment. Mis je echter toch een bepaald soort coil? Laat het dan gerust even weten aan onze klantenservice. Wellicht kunnen we er alsnog aan komen!


Meer vragen over de coils voor jouw vape?

Zijn jouw vragen na deze tekst nog niet beantwoord en wil je meer weten over coils? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder. Ook voor andere vragen rondom de e-sigaret kun je bij ons terecht!