Nicotine Booster

Hieronder vind je onze nicotine boosters. Deze flesjes hebben een maximale inhoud van 10ml en bevatten meestal 18mg of 20mg nicotine.
11 producten

Nicotine Booster

11 producten
Nicotine boosters kun je toevoegen aan nicotinevrije vloeistoffen, om daar weer nicotine aan toe te voegen. Hierdoor kun je zelf je eigen e-liquid maken, mét nicotine.

De nicotine boosters zijn ook puur te gebruiken. Ze zijn neutraal van smaak.
Een nicotine booster gebruik je meestal om een nicotinevrije vloeistof een boost te geven en er op die manier nicotine aan toe te voegen. Dit wordt door veel gebruikers gedaan, wanneer zij bijvoorbeeld zelf een e-liquid mengen.

Nicotinegehalte van een nicotine booster

De meeste boosters zijn beschikbaar met 18mg of 20mg nicotine. Het nicotinegehalte is zo hoog mogelijk in deze flesjes, zodat je het zo min mogelijk hoeft te mengen om je nicotinevrije vloeistof op een bepaald nicotinegehalte te krijgen.

Een hoger nicotinegehalte dan 20mg is helaas niet toegestaan. De wet in Nederland (en Europa) heeft bepaald dat nicotinehoudende flesjes een maximale inhoud mogen hebben van 10ml en een maximaal nicotinegehalte van 20mg.

Samenstelling van een nicotine booster

Een nicotine booster bestaat uit een bepaalde PG en VG-verhouding. De stof PG (Propylene Glycol) is naast nicotine een sterke smaakdrager en zorgt voor de kriebel in je keel, ook wel throat hit genoemd. VG (Vegetal Glycerin) zorgt weer voor de hoeveelheid damp, is wat zachter voor je keel en is daarnaast ook wat zachter van smaak.

Welke PG en VG-verhouding voor jou het meest ideaal is, hangt dus af van jouw wensen. Wil je veel damp? Dan kies je voor een hoger VG-gehalte. Wil je juist die throat hit? Dan kun je beter kiezen voor wat meer PG.

Het mengen van de nicotine booster

Als je bijvoorbeeld een nicotinevrije vloeistof hebt en je wilt graag dat deze nicotine bevat, kun je hier nicotine booster aan toevoegen.

Een simpel voorbeeld: Stel je wilt 60ml e-liquid maken met 3mg nicotine: Voeg 50ml nicotinevrije vloeistof en één 10ml nicotine booster met 18mg nicotine toe. De 18mg nicotine van de nicotine booster wordt dan eigenlijk door zes gedeeld, waardoor deze uiteindelijke 60ml vloeistof op 3mg nicotine uit komt (10ml van 60ml is 1/6e).

Een ander voorbeeld: Stel je wilt 60ml e-liquid maken met 6mg nicotine: Voeg 40ml nicotinevrije vloeistof en twee 10ml nicotine boosters met 18mg toe. De 18mg nicotine van de booster wordt dan eigenlijk door drie gedeeld, waardoor deze uiteindelijke 60ml vloeistof op 6mg nicotine uit komt (20ml van 60ml is 1/3e).

Nicotine booster puur gebruiken

Een nicotine booster is eigenlijk niks anders dan een kant-en-klare e-liquid met een hoog nicotinegehalte en een neutrale smaak. Daarom is een nicotine booster ook gewoon puur te gebruiken. Het is dus niet noodzakelijk om een nicotine booster te mengen.

Meer weten over de nicotine booster?

Heb je nog vragen over de nicotine booster, het zelf mengen van je e-liquids of heb je een compleet andere vraag over de e-sigaret? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder!