RTA & RDA

Hieronder vind je onze RTA's & RDA's, ofwel rebuildable atomizers. Van rebuildable tank atomizers (RTA) tot rebuildable dripping atomizers (RDA).
Meer info
1 product

RTA & RDA

Met een rebuildable atomizer (RBA) kun je zelf je coils wikkelen. Je plaatst dan zelf de coil en het katoen op het deck van de atomizer.

Een RTA heeft een reservoir voor vloeistof. Bij een RDA druppel je via de bovenkant vloeistof op het katoen.
Een RTA & RDA behoren tot de groep rebuildable atomizers, ook wel RBA genoemd. RTA staat voor Rebuildable Tank Atomizer en RDA staat voor Rebuildable Dripping Atomizer.

Ze heten allemaal rebuildable, aangezien je helemaal zelf je coil kunt wikkelen en plaatsen, inclusief het katoen wat ertussen of omheen moet. Je herbouwt hem dus.


Verschil tussen RTA & RDA

Het grootste verschil tussen een rebuildable tank atomizer en rebuildable dripping atomizer is dat een RTA een (gesloten) reservoir heeft, waar je de vloeistof in doet. Hij werkt dus in principe hetzelfde als een doodnormale clearomizer, behalve dat je dus zelf je eigengemaakte coils inclusief het katoen plaatst.

Een RDA heeft geen reservoir. Wel heeft de RDA een zogeheten "juice well" waar je vaak wel wat milliliter vloeistof in kwijt kan. Het is hierbij de bedoeling dat je steeds zelf vloeistof op het katoen en in de juice well druppelt. Een RDA is daarom open aan de bovenzijde, zodat je er snel vloeistof in kunt druppelen. Hierdoor is hij wel iets minder geschikt om mee te nemen, aangezien de vloeistof er aan de bovenzijde uiteraard ook uit kan lopen. Een RDA zorgt vaak wel voor een intensievere smaakbeleving, dan een RTA of gewone clearomizer dat doen.
 

Coil wikkelen voor een RTA & RDA

Voor het zelf wikkelen van coils heb je een aantal belangrijke onderdelen nodig. Als eerste het draad. Dit kan kanthal zijn maar ook is er draad verkrijgbaar in bijvoorbeeld roestvrijstaal of titanium. Elk soort draad heeft weer zijn eigen eigenschappen, voor- en nadelen.
 
Dan heb je nog katoen nodig. Deze heb je in de vorm van (ongebleekte) watten, maar ook in de vorm van reepjes of zelfs draad.
 
Dan heb je nog gereedschap zoals een tang en een (metalen) staafje nodig. Ook kun je ervoor kiezen om speciale coilwikkel-gereedschap te gebruiken, die speciaal ontworpen zijn om coils te wikkelen.
 
Vind je coils wikkelen zelf toch nog ietwat lastig? Er zijn ook pre-made coils beschikbaar. Dit zijn coils die al gewikkeld zijn, waarbij je alleen nog zelf het katoen er doorheen of eromheen kunt doen.
 

Meer weten over een RTA & RDA?

Zijn nog niet al je vragen beantwoord en wil je graag meer weten over de RTA of RDA? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder met al jouw vragen.