Wick & Coils

Hieronder vind je alle tools en onderdelen om zelf je coils te kunnen wikkelen en wicken.
Meer info
11 producten

Wick & Coils

11 producten
Met speciaal draad, zoals bijvoorbeeld kanthal, titanium of roestvrij staal-draad, kun je zelf een coil (spiraaltje) wikkelen. 

Om te zorgen dat de coil vloeistof op kan nemen, wick je hem. Wicken betekent dat je katoen door of om de coil heen doet.
Wick & Coils gebruik je wanneer je in het bezit bent van bijvoorbeeld een rebuildable atomizer, die plek heeft voor een zelfgemaakte coil. Kortgezegd betekent dit dat je zelf je coils wikkelt, zelf je katoen erin doet en deze in een clearomizer of atomizer plaatst die daarvoor geschikt is.
 

Coils

In ons assortiment vind je tal van verschillende soorten draad waarmee je zelf jouw coils kunt wikkelen en bouwen. Veelvoorkomend is bijvoorbeeld kanthal, wat ook veel in fabriekscoils wordt gebruikt. Ook SS316 (roestvrijstaal) wordt steeds populairder om te gebruiken. Dit draad is zowel geschikt om op wattage als op temperatuur te gebruiken.
 
Als je het zelf wikkelen van coils nog ietwat lastig vindt, is er ook de mogelijkheid om voor premade coils te gaan. Dit zijn kant-en-klare coils, waarbij je alleen nog maar zelf voor het katoen (de wick) hoeft te zorgen. Deze premade coils zijn er in verschillende maten, met verschillende Ohm waarden.
 

Wick

Wick is ook wel een ander woord voor lont. Om een coil te kunnen gebruiken heb je een lontje nodig, die de vloeistof opneemt. In de regel is dat katoen. Zodra een coil dan opgloeit, zal de vloeistof in het lontje verdampen.
 
Ook het katoen hebben we in verschillende soorten. Zo hebben we gewoon laagjes, waarbij je zelf een reepje op maat af kunt knippen. Maar ook hebben we echte watten, waarbij je plukjes kunt afnemen. Daarnaast hebben we reepjes in het assortiment die eigenlijk al meteen klaar voor gebruik zijn.


Meer weten over Wick & Coils?

Heb je nog meer vragen over onze producten? Of wil je graag weten hoe je een coil moet bouwen, of hoe het ook alweer zit met de Ohm waarde? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder met al jouw vragen op het gebied van zelf je coils bouwen en de e-sigaret.