Vape base met nicotine

Vape base met nicotine is verkrijgbaar in verschillende nicotinegehaltes en met verschillende PG en VG-verhoudingen. Ook is het uiteraard mogelijk onze vape base te bestellen geheel zónder nicotine.

E-liquid base 

Vape base met of zonder nicotine is eigenlijk kortgezegd de basisvloeistof van een e-liquid. Vape base wordt doorgaans dan ook gebruikt om te mengen met een aroma om zo een geheel eigen e-liquid te kunnen maken.

Een aroma is simpel gezegd een smaakstof. Bij de aroma’s staat altijd een aanbevolen mengverhouding. Dit percentage gebruik je om te bepalen hoeveel aroma je aan jouw vape base liquid moet toevoegen.

PG of VG vape base

De stoffen VG en PG zijn de grondstoffen van vape base. PG staat voor Propylene Glycol (in het Nederlands Propyleenglycol) en VG staat voor Vegetable Glycerin (in het Nederlands Plantaardige Glycerine).

Het grote verschil tussen deze twee stoffen is de werking.
In het kort kun je daarom het volgende aanhouden:
  • PG staat voor de kriebel in je keel en is de grootste smaakdrager
  • VG zorgt voor de hoeveelheid damp en is een stuk zachter voor je keel
Of je juist voor PG of juist voor VG moet kiezen is dus mede afhankelijk van de ervaring die je wenst te hebben. Maar niet onbelangrijk! Het is namelijk ook afhankelijk van jouw e-sigaret:
  • PG is namelijk wat dunner van structuur en werkt daarom het beste met kleinere coils, die in de regel een Ohm waarde hebben van 1.0 of hoger.
  • VG is juist weer wat stroperiger van structuur en werkt het beste met wat grotere coils, die in de regel een waarde hebben die lager ligt dan 1.0 Ohm.
Weet je niet welke coil je gebruikt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij kunnen jou perfect adviseren welke vape base liquid je het beste kunt gebruiken in combinatie met jouw e-sigaret.

Vape base 1 liter

Vroeger, toen de tabakswet nog niet van kracht was, kon je vape base (met of zonder nicotine) nog verkrijgen in grote(re) flessen, waaronder ook literflessen. Helaas is dat niet meer het geval. Flesjes vloeistoffen mogen volgens de tabakswet namelijk nog maar een inhoud hebben van maximaal 10ml.

Wat zijn nicotineboosters?

Nicotineboosters worden veelal gebruikt om nicotine toe te voegen aan (grotere hoeveelheden) nicotinevrije basisvloeistof.

Omdat de vape base tegenwoordig alleen in flesjes van 10ml te bestellen zijn, kun je ze vergelijken met een nicotinebooster. Ook nicotineboosters zijn flesjes van 10ml, met daarin basisvloeistof. 

Het grote verschil met vape base is dat nicotineboosters een zo hoog mogelijk nicotinegehalte bevatten, zodat je er zo min mogelijk van nodig hebt om op een bepaald nicotinegehalte uit te komen bij het ‘verdunnen’ ervan.

Omdat de tabakswet voorschrijft dat 20mg het maximaal toegestane nicotinegehalte is, is het nicotinegehalte van deze nicotineboosters daarom meestal 18mg of 20mg. 

Hulp nodig bij vape base kopen?

Heb je vragen over vape base met nicotine? Of heb je vragen over het zelf maken van e-liquid? Of heb je vragen over de nicotinevrije base, aroma's of nicotineboosters?

Dan kun je altijd terecht bij onze klantenservice. Je kunt ook eenvoudig je vragen stellen via onze live-chat.