SMOK Coil

We hebben heel veel soorten SMOK coils in ons assortiment. Zelfs per clearomizer of e-sigaret heb je de keuze uit verschillende type coils, met ieder hun eigen specificaties.
Meer info
63 producten

Coil

63 producten

Wat is een SMOK coil?

De coil is een onderdeel van de e-sigaret. Een coil zorgt ervoor dat de e-liquid in een e-sigaret wordt omgezet in damp. In een coil zit namelijk een spiraaltje dat opgloeit en de vloeistof verhit, waardoor het verdampt.
 
Een SMOK coil is daarom een e-sigaretten onderdeel van het merk SMOK.
 

En wat is een SMOK mesh coil?

Bij een mesh coil, zoals bij de SMOK V8 Baby Mesh coils, bestaat de coil niet uit een spiraaltje, maar juist uit een metalen strip. Dit metalen stripje is dan meestal doorboord met heel veel gaatjes, waardoor het bijna op een stukje gaas lijkt.
 

Voordeel van een SMOK mesh coil

Het voordeel van een SMOK mesh coil is dat het oppervlakte van de coil groter is en er dus meer e-liquid verdampt kan worden tijdens het verhitten van de coil. Dit zorgt indirect voor meer damp en meer smaak.
 
 

Welke SMOK coils moet ik kopen?

Dit is erg afhankelijk van welke SMOK e-sigaret of SMOK clearomizer je gebruikt. Niet alles is namelijk verwisselbaar met elkaar, dus het moet een SMOK coil zijn die past.
 
Voorbeelden van SMOK coils die wij in ons assortiment hebben:

Welke Ohm waarde moet ik hebben?

De Ohm waarde, ook wel weerstand genoemd, van een coil bepaalt voor een groot deel de beleving van het vapen. Je kunt om het makkelijk te houden, het volgende aanhouden: 
  • Hoe lager de Ohm waarde, vaak ook Sub Ohm coils genoemd: hoe meer damp er gegenereerd zal worden.
    • Een lagere Ohm waarde is zeer geschikt als je direct over je longen (DL) inhaleert.
  • Hoe hoger de Ohm waarde: hoe minder damp er gegenereerd zal worden, maar hoe zwaarder de trek is.
    • Een hogere Ohm waarde is vooral geschikt als je van Mond tot Long (MTL) inhaleert.
 
 

Kan ik SMOK coils ook zelf maken?

Er zijn mensen die alle coils helemaal zelf opnieuw kunnen maken en wikkelen, zelfs de coils die er niet speciaal voor ontworpen zijn, maar dat is wel echt een vak apart.
 
Om die reden heeft SMOK het makkelijker gemaakt en RBA coils uitgebracht. Ook dit soort coils hebben wij in ons assortiment, zoals:
  • SMOK Prince V12 RBA coil voor de SMOK TFV12 Prince clearomizer
  • SMOK V8 X-Baby RBA coil voor de SMOK TFV8 X-Baby clearomizer
  • SMOK TFV8 RBA coil voor de SMOK TFV8 en TFV8 Baby clearomizer
  • SMOK RPM40 RBA coil voor het SMOK Nord 2 podsysteem

Hoe kan ik de SMOK RBA coil vernieuwen?

Bij een RBA coil is de coil zo gemaakt dat je het spiraaltje er makkelijk uit kan halen. 
 

Het metalen spiraaltje vervangen

Meestal zit het spiraaltje vastgeschroefd of wordt hij vastgehouden door een ander onderdeel wat je er gemakkelijk af kunt draaien. Het spiraaltje kun je op deze manier dus makkelijk vervangen.
 

Het katoen vervangen

Daarnaast is het dan vaak een kwestie van alleen de katoen door het spiraaltje te halen, zodat ook deze weer nieuw en klaar voor gebruik is.
 
 

Wanneer moet ik mijn coil vervangen?

Voor zowel kant-en-klare coils als RBA coils van het merk SMOK hanteren wij een leidraad na 1 tot 3 weken. Wanneer het tijd is, ga je vanzelf merken. De smaak wordt dan minder (of zelfs vies). Of de trek wordt een stuk zwaarder.
 
 

Meer weten over onze coils van SMOK?

Heb je vragen over de coils of heb je vragen over andere onderdelen van het merk SMOK? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan klaar voor al je vragen rondom de e-sigaret.