E-smoker kopen

Is jouw e-sigaret aan vervanging toe en wil je daarom een nieuwe e-smoker kopen? Of wil je stoppen met roken? Dan ben je bij onze e-smoker winkel SmokeSmarter aan het juiste adres. Het assortiment van onze e-smoker winkel is aanzienlijk.

De historie van de e-smoker

De eerste e-smoker was er eigenlijk al in het jaar 1963. Toen werd door Herbert A. Gilbert, die zelf 2 pakjes sigaretten per dag rookte, een apparaatje gepatenteerd dat een oplossing van geur- en smaakstoffen omzette in stoom dat kon worden geïnhaleerd. Toch flopte destijds het product, omdat er geen interesse voor was. In de jaren zestig werd roken namelijk nog steeds geaccepteerd als een sociale norm.
 
In 2003 bracht de Chinese apotheker Hon Lik echter een nieuwe generatie e-sigaret op de markt. Sinds die tijd heeft de e-sigaret een flinke kwaliteitsslag gemaakt en is deze nu in vele vormen en soorten verkrijgbaar.
 

Wat is een e-smoker?

Een e-smoker bestaat uit drie essentiele onderdelen, namelijk:
  • de batterij, deze zorgt voor de stroom
  • de coil, deze zorgt ervoor dat de vloeistof omgezet wordt in damp
  • de clearomizer, dit is de tank waar de vloeistof (en coil) in zit
Zonder een van deze drie onderdelen, kan een e-smoker niet werken en is deze incompleet.

Daarnaast is de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, ook een belangrijk onderdeel. Zonder vloeistof valt er niks te verdampen en zal de e-smoker het ook niet doen.
 

Hoe werkt een e-smoker?

In de basis werkt een e-smoker als volgt: 
  1. De batterij wordt in werking gesteld. Dat kan zijn door een knop, maar sommige werken ook automatisch als je een hijsje neemt.
  2. De batterij van de e-smoker geeft dan stroom aan de coil, het onderdeel wat uit een metalen spiraaltje bestaat met daarin katoen.
  3. Het spiraaltje zal warm worden en de vloeistof, wat in de katoen van de coil is getrokken, verdampen. En dat is hetgeen wat je dan inhaleert via het mondstuk van de e-smoker.
Elke e-smoker werkt in de regel op dezelfde manier zoals hierboven beschreven. Er zijn echter wel verschillende e-smokers.
 

Welke e-smoker moet ik kopen?

Als je een e-smoker wilt kopen dien je rekening te houden met meerdere factoren. Uiteraard dien je rekening te houden met je eigen budget, maar er zijn ook factoren die afhankelijk zijn van het product die niet vergeten mogen worden. Een keuze maken bij het kopen van een e-smoker kan te maken hebben met het formaat of de instelmogelijkheden van de e-smoker, maar kan ook te maken hebben met jouw manier van inhaleren.
 

E-smoker voor beginners

Je hebt eigenlijk ook wel verschil in niveau bij onze e-smokers. Zo zijn er e-smokers waarbij je helemaal niks hoeft in te stellen en waarbij je zelfs de coil niet hoeft te vervangen of vloeistof hoeft bij te vullen.
 
Bij dit soort e-smokers, ook wel pod-systemen genoemd, kun je dus een hijsje nemen en vervang je de gehele pod (met daarin vloeistof). Geen gedoe, wel iets duurder in gebruik, maar wel een hoog gebruikersgemak.
 

E-smoker zonder coil

Die bestaan niet. Een e-smoker heeft altijd een coil, want zonder kan een e-smoker niet functioneren. Wel is het zo dat er e-smokers zijn waarbij je de coil zelf niet hoeft te vervangen, maar waarbij je bijvoorbeeld de pod (met daarin de coil) vervangt. Dit zijn zogeheten pod-systemen.
 

E-smoker voor gevorderden

Als je op zoek ben naar iets geavanceerds wil je juist een e-smoker waar je een heleboel kunt instellen. Denk bijvoorbeeld aan het wattage of juist de temperatuur. Ook wil je misschien kunnen aflezen hoeveel hijsjes je al hebt genomen of vind je het belangrijk dat je de clearomizer kunt instellen qua airflow. En daarnaast vind je het wellicht fijn als je e-smoker gebruik maakt van externe batterijen, zodat je enkel de losse batterijen hoeft te vervangen bij slijtage.
 

Maar wat is nu de beste e-smoker?

Daar kunnen we geen eenduidig antwoord op geven. Dat is per persoon geheel verschillend namelijk. Dat hangt dus onder andere af van jouw wensen, eisen en eventueel zelfs jouw manier van inhaleren. 
 
Een betere vraag is dus eigenlijk: Wat is voor jóu de beste e-sigaret?
 

En wat kost een e-smoker?

Gemiddeld kost een e-smoker rond de 50-60 euro.
 
We hebben e-smokers al vanaf zo’n 5 euro. Dit zijn echter wel wegwerp e-sigaretten. Een e-sigaret die wat langer meegaat dan dat, hebben we al vanaf zo’n 15 euro. We hebben echter ook e-sigaretten van meer dan 80 euro.
 
Het verschil zit hem natuurlijk in het gebruik. Geavanceerdere e-smokers waarbij wat meer in te stellen is, zijn vaak wat duurder dan een e-smoker voor beginners, waar weinig tot niets aan in te stellen is.
 

E-smoker vloeistof

Naast de e-smoker is de vloeistof ook een essentieel onderdeel, tenzij je gebruik maakt van vooraf gevulde pods. Dan heb je uiteraard geen aparte vloeistof nodig, maar enkel de navulling voor de e-smoker.
 
De vloeistof in een e-smoker wordt ook wel e-liquid of e-smoker liquid genoemd. Deze vloeistoffen zijn beschikbaar in allerlei soorten smaken en samenstellingen.
 

Samenstelling van de e-smoker vloeistof

Afkortingen die je bij de vloeistof ook veelal tegen zult komen zijn PG en VG. Dit zijn de basisstoffen van de vloeistof voor een e-smoker.
  • PG staat voor Propylene Glycol en zorgt vooral voor de throat-hit
  • VG staat voor Vegetal Glycerin en zorgt vooral voor de hoeveelheid damp
Voordat je een keuze maakt voor veel VG of juist veel PG, is het goed om te weten dat VG wat stroperiger is. Hierdoor kunnen niet alle tankjes overweg met een hoge(re) VG-waarde. Andersom geldt dat ook. Sommige tankjes kunnen niet goed overweg met PG, omdat het weer te dun is van structuur. Hierdoor kan de vloeistof gaan spetteren, of kan het tankje gaan lekken.

Als leidraad kun je aanhouden dat wanneer je gebruik maakt van coils met een Ohm waarde (de weerstand) van 1.0 Ohm of hoger, je het beste voor maximaal 50% VG kunt gaan.
Als je gebruik maakt van coils met een Ohm waarde (de weerstand) van 1.0 Ohm of lager, je het beste kunt gaan voor minimaal 50% VG.

Weet je niet zeker welke PG en VG-samenstelling het beste werkt met jouw tankje? Vraag het dan altijd even na bij onze klantenservice. Wij adviseren jou hier graag in.
 

E-smoker zonder nicotine

Als je de e-smoker wilt gebruiken zonder nicotine, kun je ervoor kiezen om voor een vloeistof te gaan zonder nicotine. Je kiest dan bij het nicotinegehalte voor 0mg. In deze e-smoker vloeistof zit dan geen nicotine.

E-smoker met nicotine

Als je de e-smoker juist wel wilt gebruiken met nicotine, zijn er bij de vloeistoffen verschillende nicotinegehaltes beschikbaar. Je kunt als leidraad het volgende aanhouden:
  • 3 mg nicotine, staat ongeveer gelijk aan light sigaretten
  • 6 mg nicotine, staat ongeveer gelijk aan light sigaretten
  • 12 mg nicotine, staat ongeveer gelijk aan reguliere sigaretten
  • 18 mg nicotine, staat ongeveer gelijk aan zware sigaretten of shag

Wanneer moet ik mijn e-smoker bijvullen?

Je kunt het beste je e-smoker nooit helemaal leegdampen. De kans dat de coil dan droog is en kan verbranden is dan groot. Je kunt de e-smoker daarom het beste bijvullen, zodra hij nog maar voor 1/4e is gevuld.
 

Hoe vul ik mijn e-smoker?

Dat verschilt een beetje per e-smoker. Het is daarom belangrijk te weten of je de clearomizer (het reservoir waar de vloeistof in zit) aan de onderkant of de bovenkant moet openen om deze te vullen.
 
Normaal gesproken zit er altijd een handleiding bij de e-smoker die dit meteen duidelijk moet maken. Is dit echter niet het geval? Vraag dan gerust hulp aan onze klantenservice!
 

Hoe maak je een e-smoker schoon?

Het is belangrijk om je e-smoker ook een beetje te onderhouden en schoon te maken. Hieronder daarom beknopt wat tips per onderdeel:
 

De batterij van de e-smoker schoonmaken

De batterij in zijn geheel kun je niet schoonmaken. De contactpunten van de batterij kan je eventueel wel schoonmaken met een wattenstaafje, dat je vochtig kunt maken met alcohol of warm water.
 

De coil van de e-smoker schoonmaken

De coil kun je bijna niet schoonmaken. Het is bijna altijd een beter idee om hem in zijn geheel te vervangen. Wil je het toch proberen, kun je de coil in heet water laten weken. Voordat je hem weer kunt gebruiken, dien je hem voor minstens 24 uur te laten drogen.

De clearomizer van de e-smoker schoonmaken

De clearomizer kun je geheel uit elkaar halen. Let hierbij op de siliconen onderdelen; deze zijn fragiel en kwetsbaar. Op de siliconen ringen na, kun je alle onderdelen laten weken in bijvoorbeeld warm water of alcohol. Daarna goed afspoelen, laten drogen en weer in elkaar zetten.
 

E-smoker online kopen

Klaar om je e-smoker aan te schaffen? Dit kun je online doen in onze e-smokershop. Heb je toch wat hulp nodig nog? Stel dan direct je vragen aan onze experts bij de klantenservice.