Blog
Hardware

Wat is een pod e-sigaret?

De laatste tijd zie je steeds meer zogenaamde pod e-sigaretten op de markt verschijnen.

Pod vapes zijn met name populair in combinatie met nicotinezout e-liquid (ook wel nic salt e-liquids genoemd). Deze vorm van nicotine zie je bij steeds meer e-liquid merken opduiken.

In deze blog vertellen we je graag meer over zowel pod e-sigaretten als over nicotinezout. 
Snel naar je onderwerp?

Wat is een pod e-sigaret?

Een pod e-sigaret bestaat uit een batterijgedeelte en een pod.

De pod is een e-liquid reservoir met ingebouwde coil, waarbij de pod de traditionele clearomizer met verwisselbare coil vervangt. Bij een pod vape bestaat het tank- & coilgedeelte dus uit één vervangbaar geheel.

Wat is het verschil tussen een open en gesloten pod e-sigaret?

Binnen de categorie pod e-sigaretten, vind je twee type pods terug: het gesloten pod systeem en het open pod systeem.

Het verschil is als volgt:
  • Bij een gesloten pod systeem zijn de pods reeds gevuld door de fabrikant. De pod dient dan ook vervangen te worden zodra de pod leeg is. De pods bij een gesloten systeem zijn niet hervulbaar.
  • Bij een open pod systeem zijn de pods wél hervulbaar. Deze zijn meerdere malen bij te vullen, totdat de coil (die in de pod verwerkt zit) versleten is. Bij een versleten coil dien je de pod te vervangen.
Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen. Zo zal de keuze uit het aantal smaken bij een gesloten pod systeem minder zijn dan bij een open pod systeem. Het voordeel van een gesloten pod systeem is echter dat je geen geknoei met bijvullen zult hebben.

Tips voor de aanschaf van een pod e-sigaret!

Voor de meeste dampers is de batterijcapaciteit een belangrijke factor bij de aanschaf van een pod e-sigaret.

De batterijcapaciteit wordt uitgedrukt in mAh (milliampère-uur), waarbij een vape met een hogere mAh vaak enkele uren langer mee gaat dan die met een lagere mAh. Hoe lang de batterij van een e-sigaret precies mee gaat - voordat deze weer opgeladen dient te worden - is sterk afhankelijk van hoe vaak je hijst en welke vloeistof er wordt gebruikt.
⚠️ Let op: Bij een pod e-sigaret wordt er vaak dermate weinig stroom verbruikt, dat deze qua stroomverbruik niet te vergelijken is met een ‘normale’ e-sigaret.

Gesloten of open podsysteem?

Daarnaast is het ook raadzaam om goed voor jezelf te bepalen of je gebruik wilt maken van een gesloten of open pod systeem, zoals eerder in deze blog beschreven. 

Bij de aanschaf van een gesloten pod systeem ben je gebonden aan de smaken die de fabrikant van het pod systeem aanbiedt. Bij een open pod systeem kun je vrijwel iedere e-liquid gebruiken, zowel nicotinevrije vloeistof, als liquids met reguliere free base nicotine, of met nicotinezout.

Pod e-sigaret en nic salt!

Nicotinezout (nic salt) kan het beste verdampt worden in een zogenaamde MTL (Mouth To Lung) e-sigaret.

Bij MTL inhaleer je net zoals bij het roken van tabak, via een vacuüm in je mond. Bij MTL dampen is er daarom ook minder ‘power’ nodig dan bij het DL (Direct Lung) dampen. 

Dit in combinatie met de snelle opname in het bloed van nicotinezout, maakt een pod e-sigaret uitermate geschikt voor het gebruik met nicotinezout e-liquids.
⚠️ Let op: Wij raden af om nicotinezout e-liquids in een Sub-Ohm of DL (Direct Lung) apparaat te gebruiken, omdat dit erg heftig kan zijn qua nicotine inname.

Wat zijn nic salts?

Nic salts zijn een pure vorm van nicotine, in tegenstelling tot de gangbare variant (Free Base nicotine) die normaal gesproken in e-liquids wordt gebruikt. Nic salts worden ook wel nicotinezout of nicotine salt genoemd. 

Snellere opname van nicotinezout

Nicotinezout wordt sneller in het bloed opgenomen dan free base nicotine, waardoor de nicotine inname meer lijkt op die van het roken van tabak. Daarnaast is nicotinezout zachter voor je keel, waardoor je hogere nicotinegehaltes kunt dampen dan bij reguliere e-liquids.

Een bijkomende eigenschap van nicotinezout, is dat je minder e-liquid verbruikt dan bij free base nicotine, omdat een hogere dosis nicotine mogelijk is.

Reageren (0)

Login om een reactie achter te laten:

Inloggen