RTA tank kopen

Een voor jou geschikte RTA (Rebuildable Tank Atomizer) tank vinden en kopen kan ietwat lastig zijn. Wij helpen je daarom graag op weg door uit te leggen waar je op dient te letten bij de aankoop.

Het verschil tussen een RBA, een RDA en een RTA

Een RBA (Rebuildable Atomizer) is een coil die je zelf dient te wikkelen en monteren, waarna je hier vervolgens zelf het katoen aan toevoegt (ook wel wicken genoemd). Voor sommige fabriekstanks bestaat naast de kant-en-klare fabriekscoils ook een RBA variant.

Daarnaast bestaat er zoiets als een RDA (Rebuildable Dripper Atomizer): een speciaal hiervoor gemaakt deck, waar je zelf de gehele coil voor wikkelt en voorziet van katoen. Anders dan bij een reguliere tank of clearomizer, is dat een RDA geen reservoir heeft. Je dient bij een RDA zelf de e-liquid van boven op het katoen te druppelen, ook wel ‘drippen’ genoemd.

Mocht je een volwaardige zelfbouw-coil zoeken mét een reservoir voor de vloeistof, dan biedt een RTA uitkomst. Deze lijkt erg op een RDA, maar is wel voorzien van een tank gedeelte.

De voordelen van een RTA tank

Een veel gehoord argument voor het kopen van een RTA tank, is dat deze meer smaak geeft in verhouding tot een tank of clearomizer met fabriekscoils.

Ook geeft een RTA je in verhouding meer vrijheid in het gebruikte materiaal voor de coil. Daarnaast heb je op deze manier meer controle over de Ohm waarde en bepaal je zelf hoe de coil gemonteerd wordt op het zogenaamde deck (de ‘onderkant’ van een RTA).

Ten opzichte van een RDA, heeft een RTA tank een grotere e-liquid capaciteit, doordat deze een groter reservoir heeft. Doordat het reservoir van een RTA gesloten is, verkleint dit ook de kans op lekkages.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een RTA?

Bij de aanschaf van een RTA tank dien je rekening te houden met enkele factoren.
  • Zo wil je dat er voldoende ruimte is om de door jouw gewenste type coil te bouwen.
  • Niet alle RTA’s zijn namelijk groot genoeg voor het bouwen van bijvoorbeeld een verticale coil.
  • Ook het aantal coils dat je op het deck van de RTA wil maken, is goed om op voorhand te weten. Vooral bij het maken van twee of meerdere coils tegelijk. Je wilt immers dat er voldoende aansluitingen op het deck zitten om alle coils te kunnen monteren.
  • Voor veel gebruikers van een RTA is de airflow (luchttoevoer) erg belangrijk. Deze heeft namelijk grote invloed op de dampproductie en met name op de smaakintensiteit van de damp.

Is een coil maken voor een RTA tank lastig?

Het zelf maken van een coil is vrij eenvoudig te leren.
Je dient hierbij rekening te houden met dingen zoals het gebruikte materiaal en het aantal wikkelingen die de coil heeft.

Om de coil te bouwen heb je hiervoor geschikt gereedschap nodig.
Wij hebben hiervoor bijvoorbeeld complete pakketten, met allerlei gereedschap, waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Mocht je nog nooit je eigen coil hebben gemaakt, dan is de aanschaf van een RDA aan te raden. Bij de meeste RDA’s is namelijk meer ruimte voor het bouwen van de coil dan bij een RTA.

Meer weten over het kopen van een RTA tank?

Heb je nog vragen over het kopen van een RTA, heb je hulp nodig bij het bouwen of vind je het lastig een keuze te maken?
Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!