Klantenservice

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur – Weekend gesloten

E-sigaret

Een e-sigaret bestaat uit een clearomizer met een batterij. De batterij voorziet de clearomizer van stroom en in de clearomizer bevindt zich de zogenaamde coil, die ervoor zorgt dat de e-liquid verdampt.

De e-sigaret is bedoeld als vervanging van de gewone sigaret.
SmokeSmarter raadt af de producten te gebruiken wanneer je nog nooit gerookt hebt. Voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en personen met een allergie voor stoffen die in de e-sigaretten kunnen zitten, zijn de e-sigaretten ook niet geschikt. SmokeSmarter verkoopt daarnaast geen producten aan personen onder de 18 jaar.
Nee. Je kunt beter niet dampen wanneer je zwanger bent. De impact van e-sigaretten en e-liquids tijdens een zwangerschap (ook die zonder nicotine) zijn niet voldoende bestudeerd.
Heb je nog geen ervaring met een e-sigaret? Dan is het aan te raden om er een te nemen met zo min mogelijk opties.
Let bij de koop wel op de capaciteit van de batterij (mAh) en de coils (Ohm). Een hoge batterijcapaciteit betekent dat de e-sigaret gedurende de dag langer mee gaat. Een lage weerstand (Ohm) bij een coil zorgt voor een grotere dampontwikkeling.
In de regel mag je niet overal dampen. De huisregels die eigenaren van bedrijven stellen, zijn regels waar je jezelf aan moet houden.
Bij twijfel kun je het beste de regels voor rokers volgen.
De startersets in ons assortiment bevatten ten minste één complete e-sigaret, echter bevatten alle startersets geen e-liquids. Dit komt omdat het per persoon verschilt welke smaak hij of zij lekker vindt en welk nicotinegehalte gewenst is. Bestel er daarom altijd een e-liquid bij zodat je meteen kunt beginnen met dampen.
Het merendeel van de e-sigaretten heeft een zogenaamde 5-klikbeveiliging. Je kunt de batterij dan activeren (en deactiveren) door 5 keer snel achter elkaar op de bedieningsknop te drukken.

Ook heb je batterijen die automatisch werken, zonder dat je deze in hoeft te schakelen. Dan is het een kwestie van een hijsje nemen, zodat de batterij zichzelf automatisch activeert.
Een e-sigaret wordt net anders gebruikt dan een gewone analoge sigaret. Neem langzaam, zacht en gelijkmatig een hijsje van de e-sigaret. Het is aanbevolen om een langere hijs te nemen met een e-sigaret, in vergelijking met een normale sigaret, maar wel minder hard. Dampen is meer te vergelijken met het gebruiken van een waterpijp, dan met het roken van een analoge sigaret.

Mocht je e-liquid in je mond hebben gekregen bij het nemen van een hijsje, heb je waarschijnlijk net te hard een hijsje genomen van de e-sigaret.
Ja, je kunt de e-sigaret regelmatig zelf reinigen. De clearomizer (het bovenstuk) bestaat uit meerdere delen die voor het reinigen uit elkaar gehaald kunnen worden. Je kunt de onderdelen met wat water wassen of in alcohol leggen. Als alternatief kun je de onderdelen ook reinigen met een ultrasoon reiniger.

Let erop dat wanneer je de coil hebt gereinigd, je deze voor minstens 24 uur laat drogen, voordat je deze weer in gebruik neemt.
Let er ook op dat de batterij niet in contact mag komen met water. Het is voldoende als je de aansluiting van de batterij regelmatig afveegt of schoonmaakt met een (papieren) doekje.
Wanneer je een onderdeel dient te vervangen, is onder andere afhankelijk van jouw gebruik. Hoe meer je de e-sigaret gebruikt, hoe sneller de onderdelen zullen slijten.

Zo moet je bijvoorbeeld wanneer de smaak en damp afneemt de coil vervangen. De batterij kan daarnaast ongeveer 300 keer worden opgeladen, voordat de capaciteit aanzienlijk afneemt en je deze eventueel dient te vervangen. De clearomizer moet soms worden schoongemaakt met warm water. Als de clearomizer niet meer schoon te krijgen is of scheuren bevat is het raadzaam deze te vervangen.
Wanneer de e-liquid uit het mondstuk lekt, ligt dit waarschijnlijk aan het verkeerd nemen van een hijsje. Probeer daarom minder hard te hijsen. Ook kan het voorkomen dat de clearomizer te vol met vloeistof zit. Het is aanbevolen om de clearomizer voor maximaal 2/3e te vullen met vloeistof.
Lekt de vloeistof aan de onderkant? Haal dan de clearomizer volledig uit elkaar en controleer of alle onderdelen in tact zijn en reinig alle onderdelen (wanneer je ook de coil reinigt, laat deze dan voor minstens 24 uur drogen). Zet daarna alle onderdelen weer in elkaar en draai alles (inclusief de coil) handvast aan.

Wanneer de e-sigaret dan nog steeds lekkages vertoont, kun je het beste even contact opnemen met onze klantenservice.
Komt er geen damp uit de e-sigaret? Controleer of de batterij is opgeladen en of deze ingeschakeld is. Het is daarnaast raadzaam om de coil te controleren en zo nodig te vervangen. Draai de coil handvast in de clearomizer, vul de clearomizer met e-liquid en laat hem hierna even 10 minuten staan, zodat de coil goed doorweekt raakt met vloeistof. Test daarna of de e-sigaret het weer doet.

Komt er nog steeds geen damp uit de e-sigaret? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder.
Wanneer de damp van de e-sigaret vreemd smaakt, dan is de coil waarschijnlijk versleten. Vervang daarom de coil. Het is ook aan te raden om de clearomizer even te reinigen, zodat de smaak daar niet in blijft hangen. Vul daarna de clearomizer weer met e-liquid en laat de e-sigaret dan voor minstens 10 minuten staan, zodat de coil goed doorweekt raakt met e-liquid, voordat je hem weer in gebruik neemt.