Klantenservice

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur – Weekend gesloten

Batterij & clearomizer

Graag de batterij altijd opladen met de originele meegeleverde oplader of met een bijbehorende oplader uit ons assortiment. Dit geldt voor alle batterijen met een 510 of eGo aansluiting.

Gebruik je een of meerdere 18650 of 21700 batterijen in combinatie met een box mod? Dan kun je gebruik maken van een externe lader specifiek voor 18650 en/of 21700 batterijen.
Er zijn 2 veel gebruikte standaard aansluitingen: eGo en 510. In principe moeten de clearomizer en de batterij dezelfde aansluiting hebben, om deze met elkaar te kunnen gebruiken.
De clearomizer is het bovenste gedeelte van de e-sigaret. In dit deel wordt de vloeistof verwarmd, waardoor er damp wordt geproduceerd. Een clearomizer bestaat uit een tank, een coil en een mondstuk (ook wel driptip genoemd). De tank bevat de e-liquid.
De coil (of atomizer) is het onderdeel van de clearomizer wat ervoor zorgt dat de e-liquid wordt verdampt. Een coil bestaat uit een weerstandsdraad en een lont (ook wel wick genoemd). Het lont absorbeert de e-liquid en stuurt het naar de draad. De draad binnenin de coil wordt verwarmd en daardoor wordt de e-liquid verdampt.

De coil heeft een specifieke weerstand (ook wel Ohm genoemd). Hoe lager de weerstand, des te meer damp er wordt gegenereerd bij een constant voltage. De coil moet vervangen worden als de kwaliteit of de hoeveelheid van de damp afneemt.
Bij een batterij of box mod bedoelt men het onderste gedeelte van een e-sigaret, die de coil van stroom voorziet. Wanneer men spreekt over een batterij, gaat het over een behuizing met daarin een geïntegreerde batterij. Batterijen hebben in de regel weinig instelmogelijkheden, in vergelijking met een box mod.

Een box mod is een behuizing, met daarin een wat geavanceerdere chip, die ervoor zorgt dat je tal van instelmogelijkheden hebt. Box mod's maken gebruik van een losse 18650 batterij (of in enkele gevallen een 21700 batterij), die in veel gevallen er los bij besteld moet worden.
Bij de Temperature Control (TC) functie, kan de gebruiker een temperatuur instellen die de coil maximaal mag bereiken. Box mod's met TC reguleren het voltage zelf, om de ingestelde temperatuur niet te overschrijden. Deze temperatuurregeling zorgt er bij de juiste instellingen voor dat je geen last meer hebt van dry hits of een verbrande smaak.

Voor het dampen op Temperature Control heb je in de regel speciale coils nodig, zoals coils van Nikkel (Ni200), Titanium of Stainless Steel (SS316). Weet je niet zeker of je de juiste coils hebt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.
Een driptip is het mondstuk van de clearomizer. Veel clearomizers hebben bij de driptip een standaard 510-aansluiting. Hierdoor passen vele andere mondstukken met een 510-aansluiting en kun je daardoor makkelijk wisselen.
Komt er geen damp meer uit je clearomizer of geeft deze een vreemde smaak af? Het probleem is zeer waarschijnlijk de coil. Dit onderdeel moet regelmatig vervangen worden.

Schroef daarom een nieuwe coil in de clearomizer en draai deze handvast. Vul daarna de clearomizer met e-liquid en laat de e-sigaret voor minstens 10 minuten staan, voordat je hem in gebruik neem. Zodoende kan de coil goed doorweekt raken met e-liquid.
Is de batterij wel ingeschakeld? Om de batterij te activeren druk je 5 keer snel achter elkaar op de bedieningsknop. Als het goed is moeten er dan lampjes gaan branden of knipperen. Wanneer dit niet mocht baten, controleer dan voor de zekerheid of de batterij wel opgeladen is. Wordt de batterij niet opgeladen? Test dan voor de zekerheid het oplaad-kabeltje, om uit te sluiten of deze eventueel defect is.
Wanneer de damp van de e-sigaret vreemd smaakt, dan is de coil waarschijnlijk versleten. Vervang daarom de coil. Het is ook aan te raden om de clearomizer even te reinigen, zodat de smaak daar niet in blijft hangen. Vul daarna de clearomizer weer met e-liquid en laat de e-sigaret dan voor minstens 10 minuten staan, zodat de coil goed doorweekt raakt met e-liquid, voordat je hem weer in gebruik neemt.