Klantenservice

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur – Weekend gesloten

E-liquids

Een e-liquid is de vloeistof die gebruikt wordt in een e-sigaret en zorgt voor de damp. Zonder e-liquid is een e-sigaret niet te gebruiken.
Een e-liquid bestaat in de regel uit propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG) en smaakstoffen. Optioneel kan de e-liquid ook nog nicotine bevatten.
Elke e-liquid heeft een houdbaarheidsdatum, in de regel is dit één tot twee jaar. Na deze vervaldatum is de e-liquid niet meteen bedorven, maar wordt het afgeraden de e-liquid nog te gebruiken wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken.
De belangrijkste regel bij het bewaren van een e-liquid: hou het buiten bereik van kinderen of huisdieren. Om de e-liquid niet te laten bederven wordt het aangeraden om hem op een donkere plaats te bewaren bij kamertemperatuur.
Ja, je kunt e-liquids met verschillende smaken en nicotinegehaltes mengen. Laat jouw creativiteit de vrije loop met het mixen van allerlei verschillende smaken.

Je kunt daarnaast ook verschillende nicotinegehaltes met elkaar mixen. Wanneer je bijvoorbeeld 0mg en 6mg één op één met elkaar mixt, kom je uit op 3mg. Zo kun je het nicotinegehalte helemaal naar eigen wens mixen.
Voordat je kunt beginnen met dampen is het noodzakelijk om de clearomizer met e-liquid te vullen. Volg hiervoor de instructies in de handleiding van jouw e-sigaret of clearomizer.

Druppel daarnaast voor de zekerheid een beetje e-liquid in de coil en laat na het vullen van de clearomizer de e-sigaret even voor minstens 10 minuten staan, zodat de coil goed doorweekt raakt met e-liquid.
In principe kun je in elke sigaret al onze e-liquids gebruiken.

Een kleine uitzondering zijn sommige e-liquids die voor 100% uit VG bestaan. Deze hebben een wat stroperige consistentie.
Bij zeer kleine clearomizers kan het voorkomen dat de coil niet goed voorzien wordt van voldoende e-liquid. Als je niet zeker weet of de e-liquid geschikt is voor jouw e-sigaret, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice.
Hoewel er veel rekenvoorbeelden zijn, kan het exacte verbruik niet worden vastgelegd. Hoe lang je met 10ml e-liquid kunt doen, hangt voor een groot gedeelte af van de rookgewoonte. Ook de hardware heeft invloed op het verbruik van e-liquid. Denk hierbij aan de batterijen of coils die gebruikt worden. Wanneer je bijvoorbeeld met een Sub Ohm coil dampt, verbruik je beduidend meer e-liquid, dan met een coil die een hogere weerstand heeft.

Als uitgangspunt geldt bij een redelijk gangbare e-sigaret voor beginners dat 10ml e-liquid ongeveer gelijk staat aan zo'n 80 sigaretten.
PG is propyleenglycol en VG is een afkorting voor plantaardige glycerine. De samenstelling van de twee stoffen in een e-liquid hebben invloed op de smaak en de hoeveelheid damp.

Hoe meer PG de e-liquid bevat, hoe meer throat hit (kriebel) je in je keel zult voelen. E-liquids met een hoog VG gehalte zorgen juist weer voor meer damp en zijn wat zachter voor je keel. Ook zal de smaak iets minder intens zijn, als bij een e-liquid met veel PG.
Wanneer je nog nooit gedampt hebt, kun je het beste jouw rookgewoonten als maatstaf nemen. Als je bijvoorbeeld gewend bent om light-sigaretten te roken, kies dan een e-liquid met een nicotinegehalte van 6mg. Hieronder kun je zien welk nicotinegehalte overeenkomt, met welke soort sigaretten-sterkte. Echter is het gewenste nicotinegehalte ook afhankelijk van de krachtigheid van je e-sigaret.

  • 0 mg: Geen nicotine
  • 6 mg: Light
  • 12 mg: Medium
  • 18 mg: Zwaar
Nee, niet alle e-liquids bevatten nicotine. Je kunt namelijk zelf het nicotinegehalte kiezen en je kunt daarom ook voor een nicotinevrije variant kiezen.
Wanneer de damp van de e-sigaret vreemd smaakt, dan is de coil waarschijnlijk versleten. Vervang daarom de coil. Het is ook aan te raden om de clearomizer even te reinigen, zodat de smaak daar niet in blijft hangen. Vul daarna de clearomizer weer met e-liquid en laat de e-sigaret dan voor minstens 10 minuten staan, zodat de coil goed doorweekt raakt met e-liquid, voordat je hem weer in gebruik neemt.