E-smoker

De e-smoker, ook wel bekend als e-sigaret of elektronische sigaret is tegenwoordig verkrijgbaar in vele soorten en maten. Bij de aanschaf van een e-smoker moet je dus aan een aantal dingen denken. Wij leggen de e-smoker daarom graag aan je uit!

De historie van de e-smoker

De eerste e-smoker was er eigenlijk al in het jaar 1963. Toen werd door Herbert A. Gilbert, die zelf 2 pakjes sigaretten per dag rookte, een apparaatje gepatenteerd dat een oplossing van geur- en smaakstoffen omzette in stoom dat kon worden geïnhaleerd. Toch flopte destijds het product, omdat er geen interesse voor was. In de jaren zestig werd roken namelijk nog steeds geaccepteerd als een sociale norm.

In 2003 bracht de Chinese apotheker Hon Lik echter een nieuwe generatie e-sigaret op de markt. Sinds die tijd heeft de e-sigaret een flinke kwaliteitsslag gemaakt en is deze nu in vele vormen en soorten verkrijgbaar.

De e-smoker van nu

Tegenwoordig bestaan e-smokers eigenlijk allemaal uit twee belangrijke onderdelen; 
De batterij zorgt voor de toevoer van stroom. En in de tank gaat de vloeistof die verdampt moet worden. Om de vloeistof te verdampen heb je ook weer een coil nodig, die zich in de tank bevindt. De coil, die metalen spiraaltjes bevat, wordt dan weer verwarmd dankzij de stroom van de batterij. Doordat de spiraaltjes verwarmd worden, zal de vloeistof verdampen. De coil is ook het onderdeel wat het hardste slijt en zo nu en dan vervangen moet worden.

Elke e-smoker werkt in de regel dus op dezelfde manier zoals hierboven beschreven. Er zijn echter wel verschillende e-smokers. Daarom kun je ze nog onderverdelen in de penvormige e-smoker en de e-smoker in de vorm van een doosje.
Migo Kwiq (wegwerp)
Beginner
Vaporesso SWAG II
Vaporesso SWAG II
Expert
SMOK Stick V8 (EU)
SMOK Stick V8 (EU)
Beginner
Geekvape Aegis Mini
Geekvape Aegis Mini
Ervaren
Joyetech Exceed X
Joyetech Exceed X
Beginner
Eleaf iStick T80 (2ml)
Eleaf iStick T80 (2ml)
Beginner
Eleaf iStick Amnis
Eleaf iStick Amnis
Beginner
Aspire Zelos 2.0
Aspire Zelos 2.0
Ervaren
Eleaf iStick S80
Beginner
Justfog Q16 Pro
Justfog Q16 Pro
Beginner

De penvormige e-smoker

De penvormige e-smoker wordt veelal gebruikt door startende dampers. Deze penvormige e-sigaretten zijn eenvoudig in gebruik. Sommige maken gebruik van een power-knop, die je in moet drukken tijdens het inhaleren. Sommige maken zelfs helemaal geen gebruik van een knop. De batterij schakelt dan automatisch in bij het nemen van een hijsje.

Vaak kent de penvormige e-sigaret ook maar één stand. Er is dus weinig tot niks in te stellen. Vandaar dat ze ook eenvoudig in gebruik zijn.

Voorbeelden van de penvormige e-smoker zijn:

De e-smoker in de vorm van een doosje

De box mod is een ander type e-smoker en de batterij van dit type heeft de vorm van een doosje. Dit model is vaak krachtiger en werkt in de meeste gevallen met losse 18650 batterijen. De box mod heeft in vergelijking met de penvormige e-smoker meer instelmogelijkheden. Zo kun je bij een box mod zelf het wattage of voltage instellen.

Daarnaast beschikken box mod's vaak ook over Temperature Control. Dit betekent dat je de temperatuur van de coil kunt instellen, die de coil maximaal mag bereiken. Deze modus kun je alleen gebruiken met coils die geschikt zijn voor Temperature Control. Het gaat hierbij om coils van SS316, nikkel of titanium.

Een e-smoker in de vorm van een box mod is daardoor niet altijd even geschikt voor beginners, maar meer geschikt voor de ervaren gebruiker.

Voorbeelden van een box mod starterset zijn:

Een losse box mod als e-smoker

Je kunt ook kiezen voor een losse box mod als e-smoker. Je hebt dan de mogelijkheid zelf te kiezen welke clearomizer je erop gebruikt. Het is dan belangrijk dat de aansluiting van de box mod en de clearomizer compatibel zijn. Maar ook of de coils uit de gewenste clearomizer, werken met de box mod.

Weet je niet zeker of de gewenste combinatie mogelijk is? Vraag het dan altijd even na bij onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder.

Vloeistof voor de e-smoker

Om de e-smoker te kunnen gebruiken, dien je deze zelf te vullen met vloeistof. De vloeistof voor een e-smoker wordt ook wel e-liquid genoemd. Deze vloeistof is beschikbaar in tal van smaken en verschillende nicotinegehaltes. De vloeistoffen zijn daarnaast ook beschikbaar zonder nicotine.

Afkortingen die je bij de vloeistof ook veelal tegen zult komen zijn PG en VG. Dit zijn de basisstoffen van de vloeistof voor een e-smoker.
Voordat je een keuze maakt voor veel VG of juist veel PG, is het goed om te weten dat VG wat stroperiger is. Hierdoor kunnen niet alle tankjes overweg met een hoge(re) VG-waarde. Andersom geldt dat ook. Sommige tankjes kunnen niet goed overweg met PG, omdat het weer te dun is van structuur. Hierdoor kan de vloeistof gaan spetteren, of kan het tankje gaan lekken.

Weet je niet zeker welke PG en VG-samenstelling het beste werkt met jouw tankje? Vraag het dan altijd even na bij onze klantenservice. Wij adviseren jou hier graag in.

E-smoker kopen bij SmokeSmarter

Twijfel je over het maken van de juiste keuze? Weet je niet welke e-smoker het beste bij jou past? Of heb je nog een vraag over de e-smoker? Of wil je juist meer weten over de vloeistoffen? Laat je adviseren door de experts van SmokeSmarter en neem contact op met onze klantenservice.