E sigaret zonder nicotine schadelijk

Is een e-sigaret zonder nicotine schadelijk? Daar moeten we heel eerlijk en kort “Ja” op antwoorden. Het is namelijk nooit gezond om andere stoffen dan zuurstof te inhaleren.

Er zit uiteraard wel een groot verschil in een e-sigaret zonder nicotine en een e-sigaret met nicotine.

Vape zonder nicotine beter?

Ja. Het is namelijk wel zo dat een vape zonder nicotine een stuk minder schadelijk is, dan een vape mét nicotine. Nicotine blijft namelijk een giftige stof dat via je bloed onder andere in je hersenen terecht kan komen. We mogen daarom concluderen dat een vape zonder nicotine minder schadelijk is dan een vape mét nicotine.

Ik wil een vape kopen zonder nicotine!

Je kunt bij ons elke vape e-sigaret kopen die je wilt, wanneer je geen gebruik wilt maken van nicotine. De nicotine zit namelijk (optioneel) in de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd.

Wil je daarom een e-sigaret zonder nicotine?

Dan heb je alleen maar de volgende twee producten nodig:

Waar vind ik een e-liquid zonder nicotine?

In ons assortiment aan e-liquids kun je bij elke e-liquid helemaal zelf het nicotinegehalte kiezen. Ook kun je daarom uiteraard kiezen voor helemaal géén nicotine. Dan kies je bij de opties voor 0mg, wat gelijk staat aan nicotinevrij.

Het maakt dus niet uit welke smaak, welk merk of welke samenstelling de e-liquid heeft. Ze zijn allemaal zonder nicotine verkrijgbaar.

Is een e-sigaret zonder nicotine verslavend?

Ja en nee. Nicotine is de (schadelijke) stof die daadwerkelijk verslavend is. Echter kan het zijn dat je verslaafd bent aan het roken zelf en de bijbehorende handelingen. Een e-sigaret zonder nicotine kan daardoor nog steeds verslavend zijn, maar dan door de behoefte aan het roken zelf. Niet door de behoefte aan de nicotine.

Bestaat er een e-sigaret zonder teer?

Ja. Alle e-sigaretten bevatten geen teer. Bij het daadwerkelijk (analoog) roken met normale sigaretten, komt door verbranding namelijk teer vrij. Dit is dus niet het geval bij een e-sigaret. Hier wordt namelijk de vloeistof (ook wel e-liquid genoemd) verdampt en niet verbrand. Hierdoor komt er geen schadelijke teer vrij.

Hulp nodig bij het kopen van een e-smoker zonder nicotine?

Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Wij kunnen je helpen bij het kiezen van een e-smoker en e-liquids zonder nicotine.