Coil schoonmaken

Een coil schoonmaken kan de levensduur van de coil verlengen. Functioneert je coil bijvoorbeeld niet goed meer? Of geeft hij een vieze smaak af? Of komt er zelfs helemaal geen damp meer af? Dan kun je altijd proberen of de coil schoonmaken het probleem verhelpt.

Het kan namelijk zo zijn dat e-liquid zich heeft opgehoopt in de coil, waardoor deze vies smaakt of weinig damp afgeeft. Schoonmaken kan dit eventueel verhelpen. Dat scheelt mooi weer een nieuwe coil.

Verschillende manieren om je coil schoon te maken

Er zijn verschillende manieren om een coil (ook wel eens atomizer genoemd) te reinigen. Zelf je coil schoonmaken? SmokeSmarter legt graag de meest voorkomende methodes aan je uit:

Coil schoonmaken met water

De meest simpele methode is om je coil af te spoelen met lauw tot heet water of zelfs kokend water. Dit lost vaak de aangekoekte e-liquid op, zodat hij weer bijna als nieuw is. 

Let op: Laat na het schoonspoelen of koken van de coil, de coil voor minstens 24 uur drogen voordat je hem weer in gebruik neemt.

Coil schoonmaken met alcohol

Naast water kun je een coil ook reinigen door middel van alcohol. Het is niet nodig om de alcohol aan de kook te brengen. Je kunt de coil er gewoon een aantal uur in laten weken. 

Let op: Laat na het weken van de coil dien je de coil ook weer voor minstens 24 uur te laten drogen voordat je hem weer in gebruik neemt.

Coil dryburnen?

Als je zelf je coils wikkelt, is het ook mogelijk om de coil schoon te branden (ook wel dryburnen genoemd). Dit kan echter alleen als er geen wick (lontje) meer doorheen zit, anders is de kans groot dat de wick verbrandt en een vieze smaak af zal geven en blijft hangen in je e-liquid. Bij standaard fabriekscoils is dit daarom meestal geen optie.

Fabriekscoil schoonmaken

Van de bovenstaande drie methodes is het af te raden om fabriekscoils te dryburnen. Het katoen kun je er namelijk niet uithalen, waardoor je deze droogbrandt. De coil zal dan een vieze smaak (blijven) afgeven.
Schoonmaken met water of alcohol kan dus wel.

Let op: Zorg er bij beide methodes voor dat je na het schoonmaken de coil voor minstens 24 uur laat drogen voordat je deze weer gebruikt.

Vape coil schoonmaken lukt niet meer

Als de bovenstaande methodes het probleem niet verhelpen, kan het zijn dat het schoonmaken van de coil geen zin meer heeft. Dan is het helaas tijd om de coil in zijn geheel te vervangen voor een nieuwe coil.

Meer weten?

Heb je nog vragen over het schoonmaken van coils? Of wil je meer weten over onze producten zoals e-liquids of onze coils? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met al jouw vragen!