VG liquid gevaarlijk

Is VG liquid gevaarlijk? En wat is VG überhaupt? Een e-liquid bestaat normaal gesproken uit de stof PG (Propylene Glycol) en VG (Plantaardige Glycerol), smaakstoffen en eventueel nicotine. De stoffen PG en VG zorgen samen voor de opname van smaakstoffen en de dampproductie

Is VG liquid gevaarlijk of niet?

De stof VG is met name verantwoordelijk voor de dampproductie en is in vergelijking met de stof PG een stuk zachter voor je keel. Dat betekent echter niet dat een e-liquid die uitsluitend uit VG bestaat geen goede opname van smaakstoffen heeft. Deze 100VG e-liquids leveren over het algemeen wel meer damp op. Echter zijn deze VG e-liquids niet gevaarlijk.

Waar moet je wel rekening mee houden bij VG liquid dampen?

VG-liquids hebben een wat dikkere structuur in vergelijking met e-liquids die ook PG bevatten. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een clearomizer met bijbehorende coils die deze liquid goed kan verwerken. Wil je weten of jouw clearomizer en/of coil geschikt is voor het dampen van een 100VG e-liquid? Vraag het dan altijd even na bij onze klantenservice. Wij adviseren jou daarin graag!

Waarom kiezen voor een VG e-liquid?

Er zijn mensen overgevoelig kunnen zijn voor de stof PG. Het dampen van e-liquids die deze stof bevatten kan dan zorgen voor wat lichte irritatie in de keel en luchtwegen. Speciaal voor deze kleine groep mensen zijn deze e-liquids ontwikkeld. Echter is er een grote groep dampers die deze liquids de voorkeur geven omdat ze zorgen voor een andere dampbeleving dan e-liquids die PG bevatten.

Conclusie: VG liquid gevaarlijk of niet?

VG liquid is in vergelijking met andere liquids niet gevaarlijk. Zorg wel altijd dat je een clearomizer gebruikt die ontwikkeld is om liquids met een dikkere structuur goed te kunnen verdampen. Heb je meer vragen over het gebruik van VG e-liquids? Stel je vragen dan aan onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder met al jouw vragen.