Nicotine Pouches

Nicotine Pouches, ook wel Nicopods of Nicotine Zakjes genoemd, is een nieuwe vorm van snus (maar dan zónder tabak) die behoorlijk in opkomst is sinds 2021.
Meer info
0 producten

Nicotine Pouches

0 producten
Nicotine pouches, vergelijkbaar met snus, is het alternatief voor het roken van sigaretten, net zoals de e-sigaret.

Wat zijn Nicotine Pouches?

De Nederlandse vertaling voor Nicotine Pouches is nicotinezakjes. En dat is eigenlijk ook wat het echt is. Daar waar de snus van vroeger, die in Nederland al lange tijd niet meer verkocht mag worden, nog gemaakt werd van gestoomde tabak, wordt er bij de Nicotine Pouches of Nicopods alleen gebruik gemaakt van nicotine en smaakstoffen.

Hoe gebruik je Nicotine Pouches?

Net als bij snus en pruimtabak stop je de Nicotine Pouches in je mond, alleen hoef je er niet op te kauwen, bevat het geen tabak en is het niet nodig om het uit te spugen.

Kies je Nicotine Pouches

Je pakt als eerste een Nicotinezakje naar voorkeur uit de verpakking. Sluit de verpakking met ongebruikte Nicotinezakjes daarna weer goed af en bewaar de verpakking weer op een koele en droge plaats, zoals bijvoorbeeld in een keukenlade.

Stop het onder je lip

Dan stop je de Nicopod tussen je bovenlip en je tandvlees. Mocht dit niet helemaal lukken of moeizaam gaan, mag je het zakje ook dubbelvouwen en het wat meer aan één kant tussen je bovenlip en tandvlees plaatsen.

Houd het onder je lip

Om het Nicotine Zakje zijn werk te laten doen, laat je het zakje tussen je bovenlip en je tandvlees voor 20 tot 40 minuten zitten. Als het goed is voel je vanzelf de nicotine werken. Het kan een licht brandend gevoel of tinteling geven, maar daarnaast zou je jezelf kalmer of juist alerter moeten voelen. De precieze uitwerking verschilt per persoon.

Gooi het weg

Niks uitspugen zoals bij pruimtabak. Je kunt het Nicotinezakje gewoon uit je mond halen en weggooien bij het restafval.

Welke Nicopod moet ik nemen?

De keuze is reuze! We hebben verschillende smaken, met verschillende nicotinegehaltes. Smaak is natuurlijk gewoon kijken naar wat jou lekker zou lijken. Qua nicotinegehalte kun je het beste voor een laag gehalte kiezen, wanneer je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van Nicotine Pouches.

Maar snus is toch verboden?

Klopt. De echte Zweedse snus uit Zweden wordt alleen verkocht in Zweden en Noorwegen en vanuit daar mogen ze het niet naar andere Europese landen versturen.

Nicotine Pouches zijn niet hetzelfde als snus

Maar geen zorgen! De Nicotine Pouches zoals deze in Nederland worden verkocht zijn niet hetzelfde als snus, maar werken wel minstens net zo goed. En een bijkomend voordeel is dat de Nicotine Pouches geen tabak bevatten, een onderdeel wat eigenlijk compleet overbodig is en alleen maar nadelen heeft.