Coronavirus en roken

Het coronavirus is gevaarlijker voor mensen die nog roken in vergelijking met mensen die niet roken.

Maak je gebruik van de e-sigaret?

De e-sigaret is bedoeld als alternatief voor het roken, maar ga hier in deze tijd wel verantwoord mee om.

Gebruik de e-sigaret op gepaste wijze!

Zoals je hebt gelezen lijkt het erop dat het coronavirus zich weet te verspreiden door minuscule druppels. Gebruik daarom de e-sigaret niet in het bijzijn van andere mensen! Ook in de damp die je uitblaast, kunnen minuscule druppels zitten, die mogelijk het virus bevatten.

Deel daarnaast je e-sigaret niet met andere mensen, of maak deze voordat je dat doet grondig schoon.

Het coronavirus tast vooral je longen aan

Het coronavirus is vergelijkbaar met een hele zware griep, behalve dat het vooral heel veel impact heeft op je longen. Het is daarom van belang om je longen zoveel mogelijk te beschermen. Rook je? Dan is het dus raadzaam om daar per direct mee te stoppen.

Symptomen van het coronavirus zijn:

  • Moeizaam adem kunnen halen, met daarnaast kans op een longonsteking
  • Hoesten
  • Koorts
  • Zwak en vermoeid

Wat is het coronavirus?

Het coronavirus, ook wel COVID-19 of SARS-CoV- genoemd is een nieuw virus die is ontstaan in december 2019. Inmiddels is het door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot een pandemie, aangezien het zich wereldwijd heeft verspreid en voor zware gezondheidsklachten zorgt onder de bevolking, met in extreme gevallen de dood tot gevolg.

Er is helaas nog weinig bekend over het coronavirus, omdat het een nieuw virus betreft. Wel lijkt het erop dat het virus zich verspreidt door minuscule druppels die vrijkomen bij bijvoorbeeld het hoesten. Afstand houden van elkaar is daarom een noodzakelijk kwaad, zeker wanneer je (lichte) verkoudheidsverschijnselen of griepsymptomen ervaart.

Veiligheidswaarschuwing

De volgende waarschuwing is van toepassing op alle nicotine-houdende varianten van onze producten: Dit product bevat de zeer verslavende stof nicotine. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers.

Onze producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Onze producten zijn een alternatief voor het roken van tabak.