Coil Master

Coil Master is een merk dat zich heeft gespecialiseerd in het produceren van de juiste tools om je eigen coils te kunnen maken.  

Overig

Wick & Coil

Eigen coil met behulp van Coil Master

Om je eigen coil te kunnen wikkelen, heb je de volgende onderdelen nodig:
  • Wick
  • Draad
  • Coilmaster DIY Kit

Wick

De wick is het bestandsdeel wat de vloeistof opneemt, meestal is dit een stukje katoen of kanthal.

Draad

De (weerstands-) draad is er in vele maten en soorten. Afhankelijk van je voorkeuren kun je een bepaald draaddikte selecteren. De dikte van de draad heeft invloed op de Ohm waarde, evenals het aantal wikkelingen wat je maakt. 

Temperature control

Bij de keuze voor je draad kun je daarnaast kiezen voor verschillende materialen, houd hierbij rekening met of je wel of niet op “temperatuur” dampt. Bij “temperature controlled vaping” kiest men ervoor om niet op wattage te dampen maar om een bepaalde maximum temperatuur vast stellen. De coil wordt dan nooit warmer dan de ingestelde temperatuur. Hiervoor zijn verschillende soorten draad beschikbaar.

Coil Master DIY KIT

De Coil Master DIY KIT bevat alle benodigdheden die je nodig hebt voor het goed wikkelen van je coil. In zowel de grote als de kleine uitvoering van de DIY KIT vind je naast de gebruikelijke tools als de kniptang, keramisch pincet en een roestvrijstalen vouwschaar ook handige schroevendraaiers om je coil omheen te kunnen wikkelen. Door verschillende opzetstukken bepaal je zelf de grootte van de diameter. De keramisch pincet is hittebestendig en daardoor kun je na verhitting de coil in de juiste vorm drukken. 

Voordelen eigen coil

Het maken van je eigen coil is voordeliger ten opzichte van de aanschaf van coils van diverse fabrikanten. Maar let wel op; voor het maken van je eigen coils is wel wat kennis vereist. Het aantal wikkelingen dat je maakt en de draaddikte die je kiest hebben allen invloed op de uiteindelijke Ohm waarde van je coil. Het is ook altijd raadzaam om je eigen coil even te meten met een Ohm-meter. 

Meer weten over Coil Master?

Heb je moeite om je eigen coil te bouwen of kom je er niet helemaal uit? Of heb je vragen over de producten en tools van Coil Master? Vraag dan gerust hulp aan onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder met het zelf bouwen van jouw coils!