Public Health England over e-sigaret

Er is een nieuwe publicatie verschenen van Public Health England (hierna genoemd: PHE) over de e-sigaret door vooraanstaande tabaksspecialisten als uitbreiding op hun publicatie eerder in 2015.

Public Health England over de e-sigaret

Public Health England is er om de gezondheid en het welzijn van Engeland te beschermen en te verbeteren, en gezondheidsrisico's te verminderen. Zij doen dit door middel van toonaangevende wetenschappelijke kennis, onderzoek, regelgeving, samenwerking en gespecialiseerde medische zorg. PHE biedt de overheid, de lokale overheid, de NHS, het parlement, de industrie en het publiek dan ook informatie op basis van feiten.

De belangrijkste bevindingen van Public Health England:

Deze bekendmaking van PHE volgt op een publicatie van de Amerikaanse 'National Academy of Science en Medicine' over e-sigaretten. Welke concludeert dat 'het aannemelijk is dat e-sigaretten veel minder schadelijk zijn als het roken van tabak'.

Bron Foto: GOV.UK.


Professor John Newton, de directeur van de afdeling Gezondheidsverbetering van PHE verklaarde dat:
Professor Ann McNeill, vooraanstaand auteur en Professor Tabaksverslaving op King's College in Londen zei:
Professor Linda Bauld, auteur en Professor Health Policy aan de Universiteit van Stirling and voorzitster Gedragsstudie voor kanker preventie bij het kanker onderzoekscentrum in het VK vertelde:
 

Bron: https://www.gov.uk/government/news/phe-publishes-independent-expert-e-cigarettes-evidence-review