Biologische e-liquid

Biologische e-liquid en organische e-liquid zijn twee termen die vaak door elkaar gebruikt worden. Een biologische e-liquid bestaat namelijk niet. Wel heb je e-liquids die uitsluitend gebruik maken van organische smaakstoffen.

Een e-liquid met organische smaakstoffen

E-liquids die gebruik maken van organische smaakstoffen en “organisch” of “organic” op het etiket vermelden bestaan uit alleen maar VG (plantaardige glycerol), organische smaakstoffen, water en wel of geen nicotine. Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van organische smaakstoffen of organische extracten betekent dit dat er geen kunstmatige toevoegingen aan smaak of kleur worden gebruikt.

100VG e-liquid

Een 100VG e-liquid bestaat uitsluitend uit plantaardige glycerol en bevat geen PG (propyleenglycol). Een voorbeeld van 100VG e-liquid die uitsluitend gebruik maken van organische smaakextracten is: Virgin Vapor.

E-liquids met uitsluitend VG kennen een iets andere dampbeleving dan vloeistoffen die wel PG bevatten. Vloeistoffen met uitsluitend VG produceren namelijk over het algemeen veel damp. Dit kan een reden zijn om te kiezen voor 100VG e-liquid. Daarnaast is er een klein deel van de mensen die dampen die een overgevoeligheid hebben voor de stof PG. Deze doelgroep kiest dan ook voor 100VG e-liquid. Lees meer informatie over 100VG e-liquid.

Geen biologische e-liquid, wel ruime keuze vloeistoffen

Biologische e-liquid bestaat niet. Echter kopen wij alleen e-liquids in die voldoen aan Europese regelgeving en kwaliteitsstandaarden. De e-liquids binnen het assortiment van SmokeSmarter zijn allen getest. Daarnaast zorgt het ruime aanbod e-liquids ervoor dat je kunt kiezen uit vele verschillende smaken.

Twijfel je over het maken van de juiste keuze? Stel dan eenvoudig je vragen aan onze klantenservice via bijvoorbeeld onze live-chat.