E sigaret schadelijker dan sigaret

De e sigaret is niet schadelijker dan een sigaret. Dat komt door verschillende dingen. Het belangrijkste aspect is dat een e sigaret vloeistof verdampt tegenover een sigaret waarbij er tabak verbrand wordt. Door het verbranden in vergelijking met verdampen komen er minder schadelijke stoffen vrij.
De meest bekende en ook meteen de meest schadelijke stof die vrijkomt bij het verbranden van tabak is teer. Teer is een bewezen schadelijke stof welke kan zorgen voor dodelijke ziektes. Op de vraag “Is een e sigaret schadelijker dan een normale sigaret?” is het antwoord “Nee”. Dit komt door het verschil in verbranden en verdampen. Een sigaret is daardoor namelijk schadelijker dan een e sigaret.

Wat zijn de schadelijke verschillen?

De e sigaret wordt vaak gebruikt met een e-liquid welke nicotine bevat. Uiteraard is er ook een grote groep die geen nicotine gebruikt in een e sigaret. Dit kan komen doordat dit is afgebouwd of doordat men direct gestopt is met het gebruik van nicotine na de overstap van een sigaret.

Is de e sigaret hierdoor schadelijker dan een sigaret? Nee, mede door het ontbreken van nicotine en ook doordat een e sigaret de vloeistof niet verbrand maar verdampt is de e sigaret een minder schadelijk alternatief voor de sigaret. Het is echter niet zo dat een e sigaret gezond is. Het is altijd beter om zowel geen sigaret als e sigaret te gebruiken. In het geval dat je toch een behoefte hebt voor de handeling of een behoefte voor nicotine, dan is de e sigaret een goed alternatief om deze behoefte minder schadelijk te voorzien.

Twijfel je over de e sigaret?

Heb je na het lezen van deze informatie, over of de e sigaret schadelijker is dan een sigaret, nog vragen? Stel ze ons via de klantenservice, wij kunnen hier uitleg geven over dit onderwerp en eventueel advies op maat geven.