Blog
Nieuws

Verbod op smaakjes voor de e-sigaret

De kop van het nieuwsbericht vanuit de Rijksoverheid luidt als volgt: Smaakjes van e-sigaretten worden verboden.

Kort.. en veel te krachtig. Laten we in deze blog iets dieper ingaan op het verbod op smaakjes voor de e-sigaret.
Snel naar je onderwerp?
Zoals jullie gaan lezen in onze blog is er op dit moment nog erg weinig informatie bekend en zijn we vooral aan het wachten op aanvullende informatie en details. 

Wij zijn druk aan het uitzoeken wat dit verbod nu precies in gaat houden, wanneer het nou echt precies van kracht is en wat de gevolgen zijn.

Wat is de reden van het verbod op smaakjes?

Goede vraag!

Staatssecretaris Paul Blokhuis geeft aan dat het verbod op smaakjes de e-sigaret een stuk minder aantrekkelijk moet maken voor jongeren.

De e-sigaret wordt namelijk als een opstapproduct gezien, naar het gewone (analoog) roken. En op dit moment zijn er nog dagelijks zo'n 75 jongeren die beginnen met roken.

Komt er ook een verbod op tabakssmaken?

Er is nog veel onduidelijk, maar vooralsnog wordt specifiek benoemd dat tabakssmaken een uitzondering zullen zijn, zodat rokers de e-sigaret nog steeds als stopmiddel kunnen gebruiken.

Of het hierbij om pure tabakssmaken gaat, is nog niet bekend. We hopen snel meer informatie en details te krijgen.

Wanneer gaat het verbod op smaakjes in?

Op 21 mei 2021 heeft de Rijksoverheid bekend gemaakt dat staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten dat er vanaf 1 juli 2022 een einde komt aan e-sigaretten met smaakjes.

Tot die tijd kan er natuurlijk nog veel gebeuren om het verbod eventueel tegen te gaan. Smaaknoodzaak.nl is door de Elektronische Sigaretten Bond en Acvoda bijvoorbeeld in het leven geroepen om hier tegenin te gaan.

Hoe gaat ons assortiment eruit zien?

Hier hebben we helaas nog geen concreet antwoord op.

Er zal vanuit de overheid een lijst worden opgesteld van smaakstoffen die nog wel toegestaan zullen zijn in de vloeistoffen. Hoe die lijst eruit komt te zien, is nog niet bekend.
Zodra er meer informatie bekend is over het verbod, zullen we dat hier uiteraard direct vermelden.
Check deze pagina daarom regelmatig om op de hoogte te blijven!

Reageren (0)

Login om een reactie achter te laten:

Inloggen