Flavormonks

Het merk Flavormonks is een Belgische leverancier van geconcentreerde aroma’s. De naam Flavormonks is afgeleid van de velen monniken die vroeger leefden in België. Echter zijn er tegenwoordig nog steeds relatief veel monniken in België die veel verschillende werkzaamheden uitvoeren, waaronder het brouwen van typische Belgische speciaalbieren. 

Flavormonks laat het werk niet over aan echte monniken. Wel is het zo dat alle aroma’s van Flavormonks vers en met de hand zijn gemaakt.

Aroma

Shake & Vape

Dit alles gebeurt onder toeziend oog van de strenge normen van de voedingsindustrie. Flavormonks maakt ook geen gebruik van diacetyl, acetoin, acetyl propionyl, alcohol of kleurstoffen. Dit maakt het merk erg uniek in de aroma wereld.

Smaakcategorieën van Flavormonks

Flavormonks heeft een zeer breed en divers scala aan smaken.

Enkele smaakcatergorieën van Flavormonks zijn:
  • Fruit Aroma’s: In deze categorie vind je vrijwel elke fruitvariant.
  • Klassiek Aroma’s: Klassieke aroma’s van Flavormonks zijn zowel zoete als hartige smaken.
  • Gin & mix Aroma: Een unieke categorie waarbij de basis het welbekende drankje Gin is.
  • Sweet Betsy Aroma’s: Hier vind je ook fruitige smaken echter hebben ze een zoete toevoeging toegepast.
  • Tabak Aroma’s: Van donkere, lichte en gecombineerde tabaksbladeren. In deze categorie vind je vrijwel alle tabakssmaken terug.
  • PG Vrij Aroma’s: Ook heeft Flavormonks een speciale lijn voor mensen met een PG allergie, die vind je in deze categorie.

Steepen van Flavormonks

Wanneer je zelf e-liquid wilt gaan mengen heb je hier verschillende ingrediënten voor nodig. Dit is voornamelijk de basisvloeistof (base), smaak (aroma) en (optioneel) nicotine booster. Als alle ingrediënten zijn samengevoegd heeft het even tijd nodig om op smaak te komen, dit rijp proces wordt ook wel steepen genoemd. Het steepen is nodig om de smaak volledig in basisvloeistof te krijgen en de juiste smaak te creëren.

De steeptijd van de aroma’s verschilt erg per categorie. Zo zijn de fruitsmaken na een week al goed op smaak waar tabakssmaken toch wel 4 tot 6 weken steeptijd nodig hebben om de gewenste smaak te geven. Omdat Flavormonks gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten kan de steeptijd langer zijn dan je van andere merken gewend bent.

Meer weten over Flavormonks?

Wil je meer informatie over de smaken van Flavormonks of heb je vragen over een e-sigaret of andere producten in het assortiment van SmokeSmarter? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met al je vragen!