Blog
Wetten en regels

Het goede van TPD2

Ik hoor je denken…
Het goede van TPD2? Wat is er goed aan deze nieuwe wetgeving?
Nee, ik ben niet de advocaat van de duivel en ik zal de laatste zijn die voorstander is van de komende wetgeving met betrekking tot de e-sigaret.

Tijdelijke warenwet e-sigaret

Zelf was ik ook redelijk paniekerig toen de tijdelijke warenwet een jaar geleden geïmplementeerd werd. Achteraf gezien viel het voor ons dampers wel mee zo vind ik zelf. Door de invoering van de tijdelijke warenwet zijn wij al enige tijd gewend aan de nieuwe regels, onze oost- en zuiderburen evenals de rest van Europa zullen er flink aan moeten wennen. De implementatie van wetgeving kan namelijk ook op nationaal niveau erg verschillen.

De verschillen in de TPD2

  • In België wordt bijvoorbeeld de verkoop op afstand verboden wat al heeft geleid tot de sluiting van enkele webshops. Wel blijft de verkoop in fysieke winkels toegestaan
  • In Duitsland heerst momenteel nog veel onduidelijkheid over de exacte implementatie, zo worden in het nationaal beleid vooralsnog geen uitspraken gedaan over de inhoud van clearomizers

Trots op de dampcommunity

Ondanks deze verschillen ben ik trots op de eenheid die wij als dampers zijn geworden. We helpen elkaar, we verzamelen, we strijden voor hetzelfde doel en af en toe worden we boos als we geen nieuwe krijgen. Maar bovenal voelen we ons verenigd en gelijk en dat is in deze tijd heel wat waard.

Wat de toekomst precies gaat brengen op het gebied van regelgeving moet nog blijken. Maar laten wij in ieder geval doorgaan met waar we mee bezig zijn en de éénheid blijven die we zijn.