Clearomizers

Hieronder vind je al onze clearomizers. Van direct lung clearomizers tot mouth to lung clearomizers in tal van kleuren en groottes.
Meer info
25 producten

Clearomizers

25 producten
Een clearomizer is het onderdeel waar de e-liquid in gaat, waar de coil zich in bevindt en waar je via het mondstuk een hijsje kunt nemen.
 
Afhankelijk van de clearomizer damp je direct over je longen, of eerst via je mond over je longen.
Ben je op zoek naar clearomizers? Dan ben je bij SmokeSmarter aan het goede adres. We hebben clearomizers in ons assortiment van merken zoals Aspire, SMOK, Uwell en meer. Meer dan 50 verschillende soorten in verschillende kleuren, met verschillende aansluitingen en specificaties op voorraad.


Wat is een clearomizer?

Een clearomizer is kortgezegd de tank van een e-sigaret. Hier gaat de e-liquid in, maar ook vindt hier de verdamping van de e-liquid in plaats.

De verdamping zelf komt door een onderdeel wat in de clearomizer zit, wat ook wel een coil of atomizer wordt genoemd. Dit is een metalen spiraaltje wat opgloeit en wat de vloeistof zal verhitten waardoor het verdampt.


Welke clearomizer kiezen?

Welke clearomizer voor jou het meest geschikt is, is mede afhankelijk van jouw wensen, eisen, manier van roken en niet onbelangrijk: jouw budget. Er zijn namelijk tal van clearomizers beschikbaar, met allemaal weer hun bijzondere eigenschappen.

MTL clearomizers

De afkorting MTL staat voor Mouth to Lung. Dit betekent dat je bij deze clearomizer van mond tot long inhaleert, in plaats van direct over je longen.

Dit soort clearomizers maken vaak gebruik van coils met een wat hogere Ohm waarde, zodat er niet zoveel damp wordt gegenereerd. Als er namelijk heel veel damp wordt gegenereerd moet je dit wel bijna direct over je longen inhaleren. Deze clearomizers hebben meestal ook geen batterij nodig die een heel hoog wattage kan voeren. MTL clearomizers zijn daardoor ook meestal zeer geschikt voor vloeistoffen met wat meer PG.

Ook hebben dit soort clearomizers vaak een wat kleinere driptip, ook wel mondstuk genoemd.

DL clearomizers

De afkorting DL staat voor Direct Lung. Dit betekent dat je bij deze clearomizer direct over je longen inhaleert.

Dit soort clearomizers maken gebruik van coils met lagere Ohm waardes, ook wel Sub Ohm coils genoemd. Hierbij wordt er heel veel damp gegenereerd, zodat er genoeg is om direct over je longen te inhaleren. Voor dit soort clearomizers (en coils) heb je ook een batterij nodig die een wat hoger wattage kan voeren. DL clearomizers zijn daardoor ook meestal zeer geschikt voor vloeistoffen met wat meer VG.

Ook hebben dit soort clearomizers vaak een wat grotere en bredere driptip, ook wel mondstuk genoemd.

Welke clearomizer is het meest geschikt voor VG e-liquid?

Als je gebruik maakt van vloeistoffen en e-liquids waar meer dan 60% VG in zit, kun je in de regel het beste gaan voor een DL clearomizer die gebruik maakt van Sub Ohm coils.

Dit soort coils hebben meestal wat grotere uitsparingen voor het opnemen van vloeistof. Aangezien VG een wat stroperige structuur heeft, duurt het langer voordat de katoen in de coil de vloeistof heeft opgenomen. Daarom zijn die grote uitsparingen belangrijk.


Aansluiting van clearomizers: 510 en EGO

Clearomizers beschikken over een bepaalde aansluiting. Binnen de wereld van clearomizers heb je namelijk een 510-aansluiting of EGO-aansluiting.

Bij een 510-aansluiting zit het schroefdraad aan de binnenkant van de aansluiting. De clearomizer gaat daardoor IN de batterij. Bij een EGO-aansluiting zit het schroefdraad juist aan de buitenkant van de aansluiting. De clearomizer valt daarom over de aansluiting van de batterij heen.

In de regel kan tegenwoordig alles met elkaar gecombineerd worden, maar het is niet onbelangrijk om te controleren of de clearomizer die je wilt kopen, wel de juiste aansluiting heeft voor jouw batterij.


Hulp nodig bij een clearomizer kopen?

Ben je er nog niet over uit of je een MTL of DL clearomizer wilt kopen? Of weet je niet welke aansluiting jouw clearomizer of batterij heeft? Of zie je sowieso door de bomen het bos niet meer? Vraag dan gerust hulp aan onze klantenservice. Zij kunnen uit eigen ervaring vertellen wat goed werkt en waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een clearomizer. Bel, chat of mail daarom gerust met ons!


Mijn clearomizer lekt! Wat nu?

Belangrijk om te weten is het volgende: Lekt hij via het mondstuk (ook wel eens spit back genoemd), of lekt hij via de onderkant?
Als het via het mondstuk (spit back) gaat kan het vier oorzaken hebben:
  • Condens (dan gaat het dus om een beetje vloeistof)
  • Je voert een te laag wattage of voltage voor de coil die je gebruikt
  • Je hijst te hard, waardoor de vloeistof de kans niet krijgt om te verdampen
  • De luchttoevoer staat te dicht, waardoor er te weinig lucht bijkomt om damp te vormen
Als het via de onderkant gaat, kan het maar twee oorzaken hebben:
  • De coil (het onderdeel wat voor de verdamping zorgt) is niet goed aangedraaid
  • De vloeistof is te dun voor de coil of clearomizer die je gebruikt (in de regel bevat je vloeistof dan te weinig VG)

Ik krijg mijn clearomizer niet open! Wat nu?

Er wordt wel eens gezegd; leg hem in de vriezer of warm hem juist op. Bij staal krimpt namelijk het metaal en bij warmte zet het metaal uit.
Onze ervaring is dat dit bijna nooit nut heeft.

De truc is vooral: Grip. Zonder grip krijg je meestal je clearomizer niet losgedraaid. Onze truc is daarom relatief simpel: Gebruik rubber om grip te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan zo'n gele schoonmaakhandschoen. Hiermee heb je heel veel grip en krijg je in 9 van de 10 gevallen de clearomizer gewoon weer opengedraaid.

Hoe kan ik mijn clearomizer reinigen?

Het schoonmaken van je clearomizer kun je het beste doen, door deze eerst volledig uit elkaar te halen. De coil leg je apart en kun je er later weer terug indoen. Alles wat je dan nog over hebt wat van metaal of glas is, kun je laten weken in warm water of alcohol, zodat het vuil losweekt.

De rubbers van de clearomizer kun je het beste juist vettig houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er een beetje e-liquid overheen te wrijven, zodat ze soepel blijven en niet uitdrogen. Als ze uitdrogen is de kans groot dat de rubbertjes breken.

Wanneer moet ik mijn clearomizer vervangen?

Eigenlijk vrijwel nooit. Het enige wat kan slijten of breken, zijn de rubbertjes en het glaasje. Uiteraard is het wel uit hygiënisch oogpunt gezien, fijn om je clearomizer zo nu en dan te vervangen voor een geheel nieuw en schoon exemplaar.


Coils van de clearomizer

In een clearomizer zit ook een coil, die ervoor zorgt dat de e-liquid (vloeistof) wordt omgezet in damp. De coil in een clearomizer zal tijdens het gebruik slijten en moet zo nu en dan vervangen worden. Wij houden als leidraad aan dat dit tussen de 1 en 3 weken zal zijn. Dit is mede afhankelijk van jouw gebruik en de e-liquid die je gebruikt.

Je merkt vanzelf wanneer de coil vervangen moet worden, doordat je bijvoorbeeld zo hard moet hijsen, voordat er een beetje damp uit komt. Of doordat de smaak vies is geworden. Op dat moment kun je de coil van jouw clearomizer het beste vervangen.



Meer weten over clearomizers?

Wil je meer weten over onze clearomizers of bijbehorende coils? Of wil je graag advies bij het kopen van een clearomizer? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder.